Hoppa till sidans innehåll

Information Åkersberga Sportklubb

05 NOV 2019 11:06
Åkersberga sportklubbs tränargrupp består av 26 fantastiska föräldrar och andra eldsjälar som gör att vår förening fungerar och går runt. Vår styrelse består av 9 personer
  • Uppdaterad: 05 NOV 2019 11:06

Vi har i dagsläget 9 olika träningsgrupper där de yngsta är födda 2013 och de äldsta i ungdomsgruppen är födda 2005. Vi har även 3 som tränar individuellt i klubben två män som tränar kast respektive stav samt en född 2001 som tränar längd och höjd.

I höst har vi fått in 7 nya tränare i vår tränargrupp och startat 3 nya grupper, fantastiskt roligt, varmt välkomna allihopa både aktiva, tränare och föräldrar!

Föreningen har också startat upp en vuxengrupp i liten skala, det har varit en testverksamhet för nybörjare utan någon som helst tidigare vana. Gruppen har under hela hösten tränat på fredagar kl 18.30. Nu är det vinteruppehåll tills i vår när vädret tillåter utomhus grenspecifik träning igen.

Andra lite okända träningstillfällen i klubben är tisdagslöpning för aktiva födda 2008 och tidigare träningen är öppen för alla som är medlemmar i föreningen, även föräldrar är välkomna på denna träning, träningen passar även den som är lite mer ovan att träna. Samling vid Hackstastugan på tisdagar kl 18.30 oavsett väder :-)

På lördagar finns även en öppen friidrottsträning för aktiva födda 2009 och tidigare, Tråsättraskolan kl 11.30-13.00. Hör gärna av er om ert barn är intresserad av att ansluta till dessa grupper.

På agendan för tränargruppen står just nu uppstart av inomhussäsong, alla grupper börjar träna inomhus denna vecka.

Tränarna planerar också inomhussäsongens tävlingar nu. ÅSK satsar på en gemensam fokustävling i januari då vi planerar att åka till Västerås och Inlagda Gurkspelen. Målet med en fokustävling är att vi ska bli så många aktiva som möjligt så det blir en riktig happening i föreningen. Tävlingen riktar sig till alla våra åldersgrupper vilket gör att det är en superbra tävling även för de yngre. Se inbjudan över vilka grenar respektive ålderskategori får starta i Westinghouse Inlagda Gurkspel 2020.pdf. Mer information kommer från respektive tränargrupps tränare.

Evenemangsgruppen planerar julavslutningen och reflexjoggen som båda är återkommande familjära aktiviteter. Planeringsdatum för Julavslutningen är i dagsläget den 13 december, Planeringsdatum för Reflexjoggen är 23 januari. Arbete har också startat med att planera nästa års Österåkersmil i början av juni.

Ungdomsgruppen som är föreningens satsning på att försöka behålla våra aktiva så långt upp i åldern som möjligt inriktar sig på ungdomar i tävlingskategori F/P14. Gruppen har påbörjat sitt arbete med målformuleringar och därefter kommer de att arbeta med individuella träningsplaner för de som är intresserade. Många från gruppen kommer att starta inomhustävlingssäsongen med en gemensam resa upp till Falun under 1:a advent.

Arbetet med ÅSK:s årliga vår-träningsläger pågår. Vi planerar att åka till Falun i maj, lägret kommer att vara för aktiva födda 2010 och tidigare. Mer information kommer om detta snarast.

Styrelsen arbetar med att försöka få till en bra struktur för föreningens strategiska arbete med tydliga mål och långsiktig planering.

Arbete pågår bl.a. med att damma av ÅSK:s tidigare årshjul där alla aktiviteter kommande år har publicerats. Vi återkommer med information om detta på nästa tränarmöte för att sedan kunna kommunicera ut det till alla medlemmar.

Arbete pågår också med att planera de för tränarna obligatoriska arbetsmöten i november som syftar till att vi ska bli bättre på att bidra till att motverka psykisk ohälsa inom vår förening och för våra aktiva. Det satsas väldigt stort på detta inom RF (Riksidrottsförbundet) just nu och vi i ÅSK tycker att det är ett viktigt ämne som vi vill vara med och bidra i.

Styrelsen håller också på att verifiera att alla våra tränares utdrag ur belastningsregister är ok vilket är ett lagkrav från 1 januari 2020.

Föreningen har senaste åren inte kunna rekrytera någon valberedning vilket innebär att ingen arbetar aktivt med att engagera nya krafter till styrelsen, ni som är intresserade får gärna höra av er till antingen er tränare som slussar er vidare eller till vår gemensamma mailadress This is a mailto link så återkommer vi omgående till er.

Det är också dags att planera nästa års stämma som kommer att äga rum i slutet av mars, vi återkommer med datum snarast. Till dess är ni välkomna att inkomma med förslag och motioner som vi kan behandla på föreningens stämma.

Sedan 2017 är ÅSK vaccinerad i Antidoping, vilket vi självklart prioriterar och tycker är väldigt viktigt. ÅSK är en ren förening! Vi kommer inom kort att starta upp arbete för att förnya vår vaccination som går ut under 2020. Vaccinering innebär att samtliga tränare och våra äldre aktiva går igenom ett utbildningsmaterial och genomför en WS tillsammans där man resonerar om olika frågeställningar som tangerar doping.

Hoppas vi alla ses på julavslutningen, reflexjoggen och i Västerås!

Skribent: Marie Johansson
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info