Hoppa till sidans innehåll

Tränarforum Stockholm

21 OKT 2019 22:59
I helgen bjöd Stockholmsidrotten in till Tränarforum. Det är ett återkommande event som de erbjuder alla tränare anslutna till Riksidrottsförbundet. Det är alltid väldigt bra talare med olika fokusområden, helgens ämne var Psykisk ohälsa.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2019 22:59

Det var en väldigt bra dag med kompetenta Göran Kenttä Fil dr i Idrottspsykologi tillhörande GIH som ledde oss genom dagen. Han föreläste om farorna och riskkällorna till psykisk ohälsa inom idrott och elitidrott. Han poängterade också vinsterna med träning men att det var viktigt med balans mellan vila och träning!

Vi fick också lyssna på Folkhälsomyndigheten som arbetar på uppdrag av regeringen just nu med ett utbildningsmaterial för oss ledare så vi kan bli bättre på just detta område. Utbildningsplattformen ska lanseras i februari 2020.

Helen Alpstig   från Stockholmsidrotten informerade om de viktigaste sakerna i Barnkonventionen som nu blir svensk lagstiftning från 1 januari 2020, som bl.a. ligger till grund för att vi nu inom ÅSK arbetar med att granska alla våra ledares utdrag ur belastningsregister. Helen hade mycket nyttig information till oss alla som är värdefull i varje möte med våra aktiva inom ÅSK (och alla andra barn för den delen).

Vi fick också träffa två tvillingkillar som driver Sveriges största Thaiboxningsklubb. De var levande bevis för att man kan vända en trend med psykisk ohälsa, mycket inspirerande talare.

Sist men inte minst fick vi äran att vara med live när Sanna Kallus var med i Göran Kenttäs talk show, Sannas berättelse var fantastisk, precis som hela hon, vilken friidrottare och tjej, wow!

Skribent: Marie Johansson
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info