Hoppa till sidans innehåll

Träningslägret 8-9 maj

10 MAJ 2021 22:49
Fantastiskt fint engagemang och uppslutning på helgens träningsläger för äldre barn och ungdomar. Förutom våra tränarklippor som ställer upp i alla väder var även flera meriterade externa tränare inbjudna.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2021 22:49

Kul och positivt att lägret kunde genomföras i linje med Folkhälsomyndighetens restriktioner när nu även detta år är speciellt pga Covid. I vanliga fall brukar ÅSK anordna träningsläger i maj på annat ort med övernattning. I år blev det två intensiva träningsdagar utan övernattning men ändå med mycket gemenskap, intensiv träning och inspiration.

Det blev ett riktigt pangläger med stor variation, vilket uppskattades av deltagarna även om några saknade slägga. Grenar och moment på helgens schema var höjdhopp, längdhopp, stavhopp, häck, spjut, skivstång, lekar, orientering, core och mental träning. Samtliga tränare fick högsta betyg av deltagarna. Orientering och styrketräning tog sin tribut avseende tid och ork men alla kämpade på.

För teknikträning i specifika grenar hade ÅSK bjudit in flera meriterade externa tränare. En av dem var Bengt Jönsson som tidigare tränat Kajsa Bergqvist. Läs mer om Bengt och hans tidigare adept här. 

Lyxigt att få vara tränare på en så fin arena med alla redskap och allt runtomkring som behövs för att träna med kvalitet, som en av tränarna uttryckte. 

Flera pass fokuserade på övningar som är dels skadeförebyggande dels möjliggörare för prestation och utveckling såsom core, styrketräning och andning samt tankens kraft för att hantera framgång, förluster och press.

På lördagskvällen gavs ett mer avspänt socialt pass med snacks, lekar och tacos. Minst lika viktiga komponenter i idrott - att bygga gemenskap och kompisanda.

Reflektioner från några av ungdomarna:

"Det var roligt med nya typer av övningar och att få lära sig diskus med snurr."

"Förut har jag inte tänkt på att första benet också är viktigt i häcklöpning. Jag har mest fokuserat på det andra benet."

"Det var så smart att vi fick träna höjdhopp utan ribba. Då behövde jag inte vara rädd utan kunde bara träna på att hoppa."

"Tränaren verkade förstå mig bra. Jag fick liksom känna att jag kunde."

"Kul med massa lekar efteråt"

"Mycket bra längdpass och kul att köra stavhopp"

"Jag skulle velat köra mer sprint teknik"

"Det var lite för mycket styrketräning så att man inte hade krafter kvar till teknikgrenarna efteråt."

Stort tack till och bra kämpat alla deltagare på träningslägret.

Stort tack till alla externa tränare för helgens insats.

Stort tack till alla ÅSK tränare och medarbetare som planerat träningslägret och var med och genomförde helgens läger.

Fotograf: Peter Aronsson

Höjdhopp.jpg

Höjdhopp2.jpg

Löpsteg.jpg

Spjut 2.jpgOrientering.jpg

Spjut.jpgStartfält.jpgSpjut 2.jpg

Skribent: Pernilla Svan
E-post: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info