Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsgruppen på läger

12 JUN 2020 23:12
För två veckor körde ungdomsgruppen ett hemma läger på Österåkers Friidrottsarena. Lägret blev mycket lyckat med blandning av proffstränare och egna hemmatränare, fantastiskt väder, roliga tävlingar, härligt kvällsmys och mängder av bra träning
  • Uppdaterad: 12 JUN 2020 23:12

Lägret startade lördag morgon kl 9.30 med träning tillsammans med sprinttränare från Hässelby.

Sen fick vi ett härligt gott mellis med hemgjorda smoothies av hjälpsam förälder.

Innan en sen lunch hann vi även med att träna stav tillsammans med våra egna tränare Peter och Johan.

Den goda och näringsrika lunchen fixade tränare Jessica och fd tränare Jonas, de fixade godaste käket till alla 14 aktiva och 4 tränare, fantastiskt! Stort tack för det!

Efter lunch fick vi lämna arenan för att arenan var utlånad till Täby några timmar. Våra ungdomar fick vila lite och göra en quiz innan de fick lite härlig hinderbaneträning i Hacksta med OCR-tränarna Fredde och Niclas.

Efter OCR fick de kalasa på lite korv med bröd för att orka med ett tufft rörlighets- och corepass följt av mental träning tillsammans med fantastiska Jeanette Stenqvist, Jeanette är ett stående inslag i ÅSK:s program med externa tränare.

Därefter var det dags för pizzamiddag till allas förtjusning som hjälpsamma föräldrar kom och levererade på exakt utsatt tid!

Kvällsaktiviteten bestod av tävlingar, tävlingar och ännu mer tävlingar. Vi körde lite disc golf, 5-i-rad som fick bli 4-i-rad som sen slutligen blev 3-i-rad för att få ett slut någon gång, därefter var det dags för lite hederlig brännboll till allas förtjustning och tävlingen slutade med en rafflande catch the flag.

P.g.a. Covid 19 och allt sånt åkte alla hem och sov annars är såklart också en av höjdpunkten på våra läger själva övernattningen med kompisarna. Men inget ont som inte har något gott med sig. Alla var utvilade på söndag morgon när vi återstartade. 

Söndagen startade kl 10.30 med yoga, de lite slitna kropparna behövde mjukas upp lite.

Därefter följde ett suveränt längdhoppspass och höjdhoppspass med fd landslagstränaren Lisa Hannula, också ett stående inslag i ÅSKs externa tränarbas. Det är alltid uppskattat när Lisa kommer på besök.

Till lunch fick vi smarriga hamburgare grillade av återigen hjälpsamma föräldrar. 

Efter lunch bjöds ungdomarna på ett spjutpass tillsammans med hemmatränarna Lars och Johan.

Därefter avslutades lägret med en WS där ungdomarna kalasade på rester från pizzabuffen och chokladbollar som serverades återigen av hjälpsam förälder

 

Tillsammans diskuterade ungdomarna vikten av balans mellan träning och vila samt hur de vill att vår träning ska vara uppbyggd framledes.

 

Kl 17 avslutade vi, alla var mycket nöjda!

Stort tack till alla fantastiska ungdomar i ÅSK som gjorde att lägret blev så lyckat!

   

Skribent: Marie Johansson
Epost: Adressen Gömd

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info