Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "ÅSK 50 år"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

ÅSK 50 år


Åkersberga Sportklubb fyller 50 i år, 2021. Det kommer att uppmärksammas på olika sätt. Vi kommer under året publicera foton, minnen artiklar och tidningsklipp. Hör av dig till styrelsen om du eller någon du känner har foton eller minnen från ÅSK så lägger vi upp det. info@akersbergask.se

ÅSK startade sommaren 1971 och har sedan dess drivits av olika eldsjälar med engagemang i skidåkning, terränglöpning och friidrott. 

Det har genomgående funnits ett stort intresse bland kommunens invånare att vara med i ÅSK och det har ofta varit kö till de olika grupperna. Återkommande utmaningar har varit att engagera tillräckligt många tränare men det har ändå alltid funnits eldsjälar som med sitt fantastiska engagemang hållit föreningen levande samt utvecklat verksamheten. Ett stort och innerligt TACK till alla er, ni vet vilka ni är. 

Några årtal och händelser värda att minnas är: 

  • Skidprofilen och Idrottsminister Rolf Rämgård delar ut Grötsleven, en utmärkelse för Sveriges Bästa Ungdomsklubb. Oklart vilket år detta ägde rum och var själva Grötsleven befinner sig, men en mycket ärofyll händelse och minne. 
  • 1987 Första Östersmilen går av stapeln. arrangerad tillsammans med OKÖ, Orienteringsklubben Österåker 
  • 2010 tilldelas Blå Vågen stipendiet i kommunen. Det är ett fint och ärofyllt pris som även innebar ett bidrag till klubben på 100 000 kr. 
  • 2018 Hinderbanelöpning blir en sektion i ÅSK. Sporten har ökat enormt i popularitet och Åkersberga har en av regionens finaste hinderbanor i Hackstaskogen. 
  • 2019 Kommunens Friidrottsarena står klar och blir en succe med fantastiska tränings- och tävlingsmöjligheter. 
(2021-02-23 16:40)
 
(2021-02-23 16:37)
Nedan samlar vi artiklar som har skrivits om ÅSK i media. Hör av dig om du känner till någon artikel så att den kommer med här. info@akersbergask.se
 
(2021-02-23 16:28)
Om du har bilder från träningar och tävlingar som du vill lägga upp här, meddela oss på info@akersbergask.se
 

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: info@akersbergask.se

Se all info