Hoppa till sidans innehåll

Medlemsinformation


Välkommen till Åkersberga SK!

Kul att du har valt att börja träna hos oss. Här hittar du lite information för dig som har fått plats och är ny i föreningen.

 Möjlighet att prova

När man börjar som ny kan man komma och prova tre gånger. Om man sedan inte vill fortsätta behöver man inte betala någonting. En förutsättning för detta är att man hör av sig till klubben och meddelar att man inte vill fortsätta. Meddela samtidigt även gruppens tränare detta. Vill man fortsätta betalar man istället medlems- och träningsavgiften.

 

Träningsverksamheten

Träningsgrupperna leds av tränarteam, bestående av två eller flera tränare. Träningen bedrivs både utomhus och inomhus. Vilken tid och plats som gäller för respektive grupp hittar ni på vår hemsida samt på respektive grupps sida på. 

 Första träningarna rekommenderar vi att man har ett par vanliga gymnastikskor (obs! inomhusskor när vi är inne), lämpliga kläder att träna i samt vattenflaska. När vi har utomhussäsong (ca påsk till novemberlov) kör vi utomhus oavsett väder vilket innebär kläder efter dagensväder. Sen och tidig säsong innebär detta lager på lager för att kunna ta av eller på beroende på vad vi gör på träningen.

 De yngsta barnen börjar med att träna en gång i veckan. För att sedan ökas med åldern till flera gånger i veckan. Det är viktigt att barnen tycker att det är roligt och chans att prova flera olika idrotter om man vill dessa kommer att komplettera varandra och ge era barn en bra grund att fortsätta sitt idrottande i många år.

Så småningom kan de ungdomar som vill ta ansvar för andras utveckling genom ledar- och tränaråtaganden som ungdomsledare i våra yngre träningsgrupper.

 

Tävling

När det gäller tävlingar tycker vi det är bra att prova på att tävla ganska snart efter att man har börjat träna, även om det självklart inte är ett krav. På klubbens hemsida finns information om hur det går till att tävla och även förslag på tävlingar som klubben betalar anmälningsavgiften till. Klubben försöker att åka på tävlingar gemensamt några gånger per år med så många som möjligt i klubben deltar på. Tävlingarna ger gemenskap mellan klubbens aktiva och även bland föräldrar. Antal grenar som erbjuds på tävlingar ökas på med åldern på de aktiva och bestäms av arrangörsklubb. Vid 15-års ålder kan den som kvalificerat sig för det börja delta i SM-tävlingar.

 

Läger

Redan från 7-års ålder kan man delta på sommarlovets friidrottsskola. Från det år man fyller 10 år kan aktiva medlemmar i våra träningsgrupper åka med på ett gemensamt läger med övernattning.

 

Uppsägning av medlemskap

Om du eller dit barn vill sluta måste man aktivt säga upp sitt medlemskap genom att maila till This is a mailto link. Det räcker inte att enbart säga till tränaren eller att inte betala fakturan.  

 

Ideell förening

Åkersberga SK arrangerar årligen ett antal tävlingar i egen regi eller tillsammans med andra organisationer i olika format. Vi använder ett s.k. betingsystem i föreningen för att möjliggöra att föreningen har funktionärer för att kunna genomföra uppskattade hemmatävlingar och andra arrangemang för våra barn och ungdomar. Betingsystemet gör också att föreningen kan hålla nere kostnaderna för arrangemangen.

För att kunna anordna sådana arrangemang behöver varje familj ställa upp som funktionär vid minst tre tillfällen per år. Betingsystem är ett beprövat koncept inom friidrottsföreningar och andra ideella organisationer i Sverige.

Om man får förhinder till ett arrangemang där man anmält sig ansvarar man själv för att ordna med ersättare, det kan vara en granne, släkting eller liknande. Beroende på vilken roll man tilldelats som funktionär kan det även fungera med äldre ungdomar som ersättare.

Om närvaro uteblir kan föreningen ta ut en avgift som täcker föreningens extra utgifter motsvarande kostnaden för att köpa in motsvarande tjänst från annan förening. Alternativt kan ett arrangemang behöva ställas in vilket inverkar mycket negativt på föreningens ideella verksamhet. Tänk på att det är i ditt barns intresse att arrangemangen blir av. Nedan listas alla arrangemang/aktiviteter som vi behöver funktionärer till. Se fliken "Funktionär" på hemsidan för detaljerade instruktioner om hur du anmäler dig som funktionär samt aktuella valbara arrangemang. 

Föräldrars roll i barnets idrottande är viktig i både träning och tävling.

Svenska Friidrottsförbundet har tagit fram en digital föräldrautbildning som vi rekommenderar dig som förälder till ett (fri)idrottande barn. Klicka här för att komma till den utbildningen

 

Svenska friidrottsförbundets föräldrautbildning

Svenska friidrottsförbundet har tagit fram en webb-baserad utbildning som är riktad till alla föräldrar.

 I föräldrautbildningen ingår:

* Att träna friidrott

* Att tävla i friidrott

* Friidrottens idrottsmiljöer

* Att vara friidrottsförälder

* Att vara medlem

 Länk till föräldrautbildningen

 

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info