Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Åkersberga Sportklubb, ÅSK, bildades 1971 och är en ideell förening. ÅSK är en klubb för främst barn och ungdomar som är aktiva inom friidrott, terränglöpning och längdskidåkning. Idag är vi ungefär 200 medlemmar i klubben.

Vi är medlemmar i Svenska Friidrottsförbundet och Svenska Skidförbundet. Friidrottssektionen har träningsgrupper för barn från sex år och uppåt. Vi har många engagerade friidrottsgrupper som tränar både inom- och utomhus året runt, har gemensamma aktiviteter samt åker på tävlingar och läger. Skidsektionen arrangerar inga regelbundna träningar utan den består mestadels av vuxna aktiva som åker på gemensamma träningsläger och tävlar i olika skidlopp.

Klubben är inne i ett expansivt skede med höga ambitioner. I september 2016 startades bygget av en ny friidrottsarena med SM-standard vid Österåkers sportcentrum i Åkersberga. Friidrottsanläggningen blev färdigställd i slutet av augusti 2018. Österåkers nya friidrottsarena kommer att ge fantastiska möjligheter för föreningen att bedriva idrott, arrangera tävlingar och mycket mer. Invigningen av arenan ägde rum den 20/8. Läs mer om invigningen här

Funderar du på att börja träna friidrott eller längdskidåkning eller vill engagera dig i klubbarbetet så är du hjärtligt välkommen till vår klubb. 

Uppdaterad: 25 AUG 2018 14:15 Skribent: Kirsi Lindblom

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info