Hoppa till sidans innehåll

Medlems- och träningsavgift


I medlemskapet ingår det, förutom att delta på alla våra aktiviteter även att vara funktionär.
Vad innebär det?
Här hittar du alla info om funktionärsskap.
Glöm inte att det är roligt att vara funktionär och en kul aktivitet att göra med sin familj!

Kostnad att vara med i Åkersberga SK är uppdelad i två delar:
Medlemsavgift, för alla medlemmar 300 kr/år
Träningsavgift, för alla som tränar i ledarledda aktiviteter.

Nuvarande träningsnivå sedan 2022:
Friidrott och OCR                1 200 kr/år
Löpargrupper                      medlemsavgift
Skidor                                medlemsavgift

Medlemsavgift och träningsavgift betalas halvårsvis och ska vara betald i september & januari, vilket görs efter ett utskick från klubben på barnets alt den aktive vuxnas sida i idrottonline.
Spring och skidor betalas via faktura som skickas ut separat.


Skulle du vilja swisha ett frivilligt bidrag till föreningen så går det naturligtvis bra.
Numret är 123 672 01 63, märk betalningen "frivilligt medlemsbidrag"

Vill du bli en sponsor? kontakta This is a mailto link .

Vill du bli medlem i föreningen? Anmäl via formuläret här på hemsidan klicka här!

Startavgifter i friidrottstävlingar
I barn och ungdomars medlemskap ingår att klubben står för startavgifter till vissa arenatävlingar och vissa terräng/gatulopp i tävlingsklass om tillhörighet till träningsgrupp och träningsavgift är erlagd. Läs mer under Tävlingsanmälan på huvudmenyn Klicka här.


Olycksfallsförsäkring för medlemmar
Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under organiserad träning eller tävling anordnad av friidrottsförening, distriktsförbund eller Svenska Friidrottsförbundet samt under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Försäkringen gäller också vid sådan friidrottsaktivitet på annan ort än hemorten (även utomlands). Fullständiga villkor kan du få från Folksams hemsida klicka här.

Intervallträning på tisdagar
Medlemsavgiften för intervallträningen med Åkersberga Spring är 300 kr per år. Denna satsning bedrivs gemensamt med Orienteringsklubben i Österåker. Löpargruppen samlas vid Hackstastugan på tisdagar 18.30, du är varmt välkommen dit, ingen föranmälning behövs. 

Sammanfattningsvis gäller följande principer avseende tävlings- och lägeravgifter. 

  • Klubben betalar startavgifter (ej extra avgifter för efteranmälan) till arenafriidrottstävlingar för barn och ungdomar som anges på hemsidan om medlemmen betalar full avgift, dvs inklusive träningsavgift. Detta gäller endast ungdoms- och junioraktiva (t.o.m. 21 år).
  • För ungdomar och juniorer (t.o.m. 21 år) subventionerar klubben avgifter för utvalda motionslopp som anges på hemsidan.
  • Avgifter för efteranmälan ska alltid betalas av aktivas familj. Dessa extra avgifter efterfaktureras av föreningen till medlemmen. 
  • Klubben betalar inte tävlingsavgifter för friidrottstävlingar och löpartävlingar som inte finns angivna på hemsidan. Dessa avgifter efterfaktureras av föreningen till medlemmen.   
  • Klubben betalar inga startavgifter till dem som enbart är medlemmar. 
  • Klubben betalar inte startavgifter till arenatävlingar respektive motionslopp för seniorer och veteraner. Seniorer och veteraner får tävla i ÅSK:s namn om de är medlemmar men får betala startavgifter själva. 
  • Läger kostar extra för medlemmar, men är självklart frivilliga att delta på.  

Funktionärsuppdrag (Beting)
ÅSK använder ett beting-system i föreningen för att kunna anordna aktiviteter, hemmatävlingar och arrangemang. För att kunna bedriva klubbens verksamhet ska minst en person från varje medlemsfamilj ställa upp som funktionär vid minst tre tillfällen per år. 

Om närvaro uteblir tar föreningen ut en avgift som täcker föreningens extra utgifter motsvarande kostnaden för att köpa in motsvarande tjänst från annan förening enligt protokoll årsstämma 2022. Föreningen tar även ut samma avgift om en medlem väljer att inte anmäla sig till sina 3 uppdrag som man är ålagd som medlem. Läs mer under fliken Funktionär.

Uppdaterad: 25 APR 2022 20:32

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info