Hoppa till sidans innehåll

Medlems- och träningsavgift


För att vara med och träna i Åkersberga Sportklubb betalar du en medlemsavgift och en träningsavgift. Medlemsavgiften i Åkersberga Sportklubb är för närvarande 300 kr per år och träningsavgiften för friidrott är 1200 kr per år. Båda avgifterna betalas terminsvis alltså 750 kr per termin och aktiv, det gäller alla som tränar i någon av våra träningsgrupper inom friidrott.

Betalning görs till klubbens plusgiro 589379-7, märk betalningen med barnets namn samt vilken grupp de är aktiva i. Generellt ska avgifterna på totalt 750 kr per termin vara betald senast 31 januari och 30 september.

Styrelsen skickar ut mail med information om att betalning ska göras, det skickas inte någon separat faktura till våra medlemmar. 

Sammanfattningsvis gäller följande principer avseende tävlings- och lägeravgifter. 

  • Klubben betalar startavgifter (ej extra avgifter för efteranmälan) till arenafriidrottstävlingar som anges på hemsidan om medlemmen betalar full avgift, dvs inklusive träningsavgift. Detta gäller endast ungdoms- och junioraktiva (t.o.m. 21 år).
  • För ungdomar och juniorer (t.o.m. 21 år) subventionerar klubben avgifter för utvalda motionslopp som anges på hemsidan.
  • Avgifter för efteranmälan ska alltid betalas av aktivas familj. Dessa extra avgifter efterfaktureras av föreningen till medlemmen. 
  • Klubben betalar inte tävlingsavgifter för friidrottstävlingar och löpartävlingar som inte finns angivna på hemsidan. Dessa avgifter efterfaktureras av föreningen till medlemmen.   
  • Klubben betalar inga startavgifter till dem som enbart är medlemmar. 
  • Klubben betalar inte startavgifter till arenatävlingar respektive motionslopp för seniorer och veteraner. Seniorer och veteraner får tävla i ÅSK:s namn om de är medlemmar men får betala startavgifter själva. 
  • Läger kostar extra för medlemmar, men är självklart frivilliga att delta på.  

Medlemskap för seniorer och veteraner

Vi har inget familjemedlemskap, men föräldrar kan förstås vara stödmedlemmar. Föräldrar som själva tycker om att springa och blir medlemmar är också välkomna att träna i en löpargrupp för vuxna (och ungdomar) på tisdagar 18.30. Löpargruppen  utgår från Hackstastugan. Denna löpträning arrangeras av Åkersberga Spring. 

Beting

Vi använder ett beting-system i föreningen för att kunna anordna fler aktiviteter, hemmatävlingar och arrangemang. För att kunna driva klubbens verksamhet vid sådana tillfällen ska varje familj ställa upp som funktionär vid tre tillfällen per år.

Folksams idrottsföreningsförsäkring

Samtliga aktiva ungdomar inom Åkersberga Sportklubb är försäkrade genom Folksams idrottsföreningsförsäkring. Denna försäkring ger ett grundskydd om man råkar ut för en skada i samband med tävling, organiserad träning samt under resor till och från sådana aktiviteter. 

Ideella tränare har också en olycksfallsförsäkring hos Folksam i samband med träning och tävling.

 

 

 

Uppdaterad: 25 AUG 2018 14:01

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info