Hoppa till sidans innehåll

Medlems- och träningsavgift


Medlemsavgiften i Åkersberga Sportklubb är för närvarande 300 kr per år.

Åkersberga Sportklubb tar även ut en träningsavgift för samtliga som tränar friidrott och OCR.

Träningsavgiften för friidrottande barn och ungdomar är 1200 kr per år.
Träningsavgiften för friidrottande och hinderbanetränande vuxna är 600 kr per år.
Kostnadsskillnaden beror på att vuxna i dagsläget endast erbjuds träning under utomhussäsongen.

Båda avgifterna (medlemsavgift och träningsavgift) betalas terminsvis alltså 750 kr per termin eller 450kr för vuxna, det gäller alla som tränar i någon av våra träningsgrupper inom friidrott och hinderbaneträning.

Långdistanslöpning
Medlemsavgiften för långdistanslöparna med Åkersberga Spring är 300 kr per år. Denna satsning bedrivs gemensamt med Orienteringsklubben i Österåker. Löpargruppen samlas vid Hackstastugan på tisdagar 18.30, du är varmt välkommen dit, ingen föranmälning behövs. 

Betalning görs till klubbens plusgiro 589379-7, märk betalningen med barnets namn samt vilken grupp de är aktiva i. Generellt ska avgifterna på totalt 750 kr per termin vara betald senast 31 januari och 30 september.

Styrelsen skickar ut mail med information om att betalning ska göras, det skickas inte någon separat faktura till våra medlemmar. 

Sammanfattningsvis gäller följande principer avseende tävlings- och lägeravgifter. 

  • Klubben betalar startavgifter (ej extra avgifter för efteranmälan) till arenafriidrottstävlingar som anges på hemsidan om medlemmen betalar full avgift, dvs inklusive träningsavgift. Detta gäller endast ungdoms- och junioraktiva (t.o.m. 21 år).
  • För ungdomar och juniorer (t.o.m. 21 år) subventionerar klubben avgifter för utvalda motionslopp som anges på hemsidan.
  • Avgifter för efteranmälan ska alltid betalas av aktivas familj. Dessa extra avgifter efterfaktureras av föreningen till medlemmen. 
  • Klubben betalar inte tävlingsavgifter för friidrottstävlingar och löpartävlingar som inte finns angivna på hemsidan. Dessa avgifter efterfaktureras av föreningen till medlemmen.   
  • Klubben betalar inga startavgifter till dem som enbart är medlemmar. 
  • Klubben betalar inte startavgifter till arenatävlingar respektive motionslopp för seniorer och veteraner. Seniorer och veteraner får tävla i ÅSK:s namn om de är medlemmar men får betala startavgifter själva. 
  • Läger kostar extra för medlemmar, men är självklart frivilliga att delta på.  

 

Beting

ÅSK använder ett beting-system i föreningen för att kunna anordna fler aktiviteter, hemmatävlingar och arrangemang. För att kunna bedriva klubbens verksamhet ska minst en person från varje medlemsfamilj ställa upp som funktionär vid minst tre tillfällen per år.

Folksams idrottsföreningsförsäkring

Samtliga aktiva ungdomar inom Åkersberga Sportklubb är försäkrade genom Folksams idrottsföreningsförsäkring. Denna försäkring ger ett grundskydd om man råkar ut för en skada i samband med tävling, organiserad träning samt under resor till och från sådana aktiviteter. 

Ideella tränare har också en olycksfallsförsäkring hos Folksam i samband med träning och tävling.

 

 

 

Uppdaterad: 25 AUG 2018 14:01

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info