Hoppa till sidans innehåll

Funktionär


Din insats som funktionär är enormt viktig och betydelsefull!

Gemensamt för alla våra träningsgrupper är att du som förälder är med och bidrar till klubbens verksamhet genom att vara funktionär på olika arrangemang. Att ställa upp som funktionär eller hjälpa till på annat sätt bidrar till klubbens utveckling och stärker gemenskapen i klubben. Oavsett vilken din roll i funktionärsgruppen är så gör din insats skillnad i hur våra arrangemang/tävlingar utförs och upplevs av de tävlande och av publiken.

Funktionärsbeting

Åkersberga SK arrangerar årligen ett antal tävlingar i egen regi eller tillsammans med andra organisationer i olika format. Vi använder ett s.k. betingsystem i föreningen för att möjliggöra att föreningen har funktionärer för att kunna genomföra uppskattade hemmatävlingar och andra arrangemang för våra barn och ungdomar. Betingsystemet gör också att föreningen kan hålla nere kostnaderna för arrangemangen.

För att kunna anordna sådana arrangemang behöver varje familj ställa upp som funktionär vid minst tre tillfällen per år. Betingsystem är ett beprövat koncept inom friidrottsföreningar och andra ideella organisationer i Sverige.

Om man får förhinder till ett arrangemang där man anmält sig ansvarar man själv för att ordna med ersättare, det kan vara en granne, släkting eller liknande. Beroende på vilken roll man tilldelats som funktionär kan det även fungera med äldre ungdomar som ersättare.

Om närvaro uteblir kan föreningen ta ut en avgift som täcker föreningens extra utgifter motsvarande kostnaden för att köpa in motsvarande tjänst från annan förening. Alternativt kan ett arrangemang behöva ställas in vilket inverkar mycket negativt på föreningens ideella verksamhet. Tänk på att det är i ditt barns intresse att arrangemangen blir av.

På denna länk ser du information om årets arrangemang samt länk till anmälan. 

De som inte anmäler önskemål om vilket arrangemang man vill hjälpa till på kommer att tilldelas dagar.

För att vara funktionär krävs inga förkunskaper. Det finns arbetsuppgifter både för nya funktionärer och de som har erfarenhet. Vill du sedan lära dig reglerna för de olika grenarna inom friidrotten så finns olika utbildningar som du kan gå, kontakta This is a mailto link om du är intresserad.

Vi hör vi av oss när planeringen för arrangemangen drar igång, vi har tyvärr tvingats ställa in några av de arrangemang som ni redan hunnit anmäla er på vi återkommer om det också.

Din arbetsinsats är avgörande för föreningens existens
Med vänliga hälsningar
Åkersberga SK

Uppdaterad: 10 FEB 2020 21:14 Skribent: Annica Bååthe

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0768788617
E-post: This is a mailto link

Se all info