Hoppa till sidans innehåll

Delta i mästerskap


Åkersberga Sportklubb – Policy för deltagande i SM och Svealandsmästerskap

Fastställd av styrelsen den 31 januari 2018

Deltagande i SM

Åkersberga Sportklubb har inte specifikt uppsatta normgränser för deltagande i SM. För de aktiva som önskar delta i SM krävs specifikt godkännande av styrelsen. Styrelsen kommer ta hänsyn till hur den aktive ligger till i Sverigestatistiken i den aktuella grenen men även om det finns andra skäl som talar för representation i SM. Den aktive ska även vara fysiskt och mentalt redo. Anmälan till SM-tävling sker alltid via föreningen.  

Kostnad

Då föreningen tycker att SM är en viktig tävling för den aktive stöttar föreningen med halva kostnaden för den aktives boende samt resa i samband med SM tävling. Ersättning erhålles via inlämnad kostnadsräkning.

 

Svealandsmästerskapen

För 13-14-åringar är Svealandsmästerskapen den största individuella mästerskapstävlingen. Denna tävling finns både inomhus (normalt i mars) och utomhus (normalt i september). Till denna tävling tas det ut ett Stockholmslag som får vara med och tävla. Villkoren för att bli uttagen till distriktslaget beskrivs av Stockholms Friidrottsförbund enligt följande:

  • Resultat gjorda i DF (Distriktsfinalerna) uppmärksammas särskilt i laguttagningarna
  • I övrigt kommer resultat gjorda under hela utomhussäsongen ligga till grund för uttagningarna
  • Utgångspunkten är att minst två (2) och max fyra (4) aktiva tas ut i varje gren
  • Aktiv som ingår i laget kan i samråd med 08fri.s uttagningsansvarige även anmälas i ytterligare gren (mån av plats, tidsprogram ev mm)


Laguttagningar och ytterligare info presenteras på 08fri.s hemsida efter distriktsfinalerna. Det är mycket viktigt att alla (via målsman eller klubbledare) bekräftar sin medverkan för att uttagningen ska gälla.

Resa och boende
Ett viktigt syfte med tävlingsresan är att främja gemenskapen bland de aktiva bortom klubbgränserna. Därför reser och bor laget tillsammans.

Kostnad
För att täcka kostnaden för resa, boende, mat etc tar förbundet ut en deltagaravgift. Deltagaravgiften faktureras till föreningen i efterhand. OBS! Deltagaravgiften gäller alla deltagare, även om några deltagare skulle välja att ha eget boende eller resa. Då föreningen tycker att detta är en viktig tävling för den aktive att kunna vara med på stöttar föreningen med halva den aktives kostnad. Den andra halvan av kostnaden står den aktive själv för och detta faktureras från klubben i efterhand, när fakturan från förbundet kommit.

Policy i PDF: Policy för deltagande i SM och Svealandsmästerskap

 

Uppdaterad: 11 FEB 2018 17:40 Skribent: Kirsi Lindblom

  

Postadress:
Åkersberga SK - Friidrott
Box 212
18423 Åkersberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info