Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsområden


I föreningen har vi olika verksamhetsområden och målen per område definieras enligt nedan:

Bredd – Ungdom

ÅTK vill genom sin Bredd och Ungdomsverksamhet erbjuda verksamhetsgrenar anpassade för alla nivåer oavsett kunskap, ålder och kön. Via ett aktivt och hälsosamt utövande i positiv föreningsanda skapa ett livslångt idrottande genom tennissporten.

Bredd – Vuxen

ÅTK vill i sin Bredd - vuxenverksamhet skapa en mötesplats för motion genom tennis-spelande. Med tennissporten bildas socialt umgänge där alla är välkomna. Det skall bidrar till ett livslångt idrottande. Genom aktiviteter som attraherar vuxna blir effekten en levande hall och mötesplats.

Skola - Idrottslyftet

ÅTK verkar för ett tätt samarbete mellan skola-idrott -kommun och idrottsförbund. Syftet är att låta barn i skolan prova på tennissporten. Med aktiviteter marknadsförs tennissporten och föreningen samt att ÅTK stärker sitt varumärke och positionerar sig i kommunen. Nätverkandet skall leda till samarbeten och öka rekryteringen till ÅTK.

Elit & Utveckling

I relation till de resurser ÅTK förfogar över verkar föreningen för skapa förutsättningar för den spelare som vill satsa på tennis. Helt enkelt att erbjuda idrottslig utveckling individuellt enligt riktlinjerna för Systematiskt träning i ÅTK. Genom sin elit och utvecklingsverksamhet strävar klubben att locka fler att börja tävla vilket leder till att ÅTK får ett gott renomé som förening.

Tävling

ÅTK har i sin verksamhetsidé  bland annat inskrivet att ge möjlighet att låta alla tävla i tennis. Utifrån det har ÅTK skapat ett gediget tävlingsprogram under året i syfte att sporra våra tävlingsspelare, låta spelare få mäta sig, spela på hemmaplan samt att skapa tävlingsformer för olika nivåer och mogenhet.

Marknad

Marknadsaktiviteter i ÅTK genomförs i första hand i syfte med att berika föreningens verksamhet och ekonomi. Genomförandet av aktiviteterna stärker ÅTKs varumärke och skapar goodwill. Genom en aktiv marknadsnärvaro håller sig ÅTK synlig bland kommunala beslutsfattare och håller sig medveten om behov. ÅTK vill genom marknadsaktiviteter inte följa utan leda utvecklingen.

Kansli & Shop

Kansli och Shopen är föreningens serviceorgan. Här hanteras och administreras  alla medlemsfrågor bland annat. Kansliet och shopen är föreningens ansikte utåt och skall bjuda in besökare och medlemmar till en öppen och levande tennishall. Kansliet skall leva efter ordning och red vilket skapar trivsel för och utgör verksamheternas hjärta.

Anläggning

ÅTK sätter stort värde på att äga sina egna anläggningar.  Det ger föreningen frihet att verka och planera verksamheten utan externa faktorer.  ÅTK vill med sin öppna anläggning skapa en trivsam mötesplats till följd av en god klubbkänsla. Renhållning och ordning och reda är viktiga faktorer som skall skapa en attraktiv och konkurrenskraftig tennisanläggning. 

 

Uppdaterad: 23 OKT 2017 08:43 Skribent: Patrik Hermansson
Epost: Adressen Gömd

 

 

ICA kvantum

nordea2

Wilson

Diadora
dunlop

Postadress:
Åkersberga TK - Tennis
Box 26
18421 Åkersberga

Besöksadress:
Österskärsvägen 22
18450 Åkersberga

Kontakt:
Tel: +46854023737
E-post: This is a mailto link

Se all info