Hoppa till sidans innehåll

Support ÄAIK-webben


På denna sida finns support för ÄAIK-webben i form av frågor och svar. Om ni saknar någon fråga/svar så kontakta Tobias Ström.

 

 

Hur synkroniserar jag kalendrar med mobiler och surfplattor?

Alla kalendrar som finns på hemsidan (ÄAIK-kalender, planbokningskalender eller kalender i lagrum) kan automatiskt synkronsieras med mobiler. Gå in på aktuell kalender och välj "exportera kalender", se bild nedan. Där hittar ni instruktioner om hur ni gör.

Kalender

Visa svar


Dölj svar


Hur får jag tillgång till ÄAIK webben?

Om någon ledare behöver tillgång till ÄAIK-webben så behöver ni först se till att ni är medlem i ÄAIK och får ett inloggningskonto till IdrottOnline. Ni gör medlemsansökan via ÄAIK hemsida och valet "Bli medlem".

Skicka sedan ett mail till Tobias Ström med information om vilket lags sida som ni ska administrera.

Visa svar


Dölj svar


Hur skapar jag aktiviteter i en kalender? Det kan gälla lagets egen kalender eller en aktivitet för att boka en plan.

För att skapa en aktivitet. Logga in och gå sedan på fliken "aktivitet". Tryck där efter på "kalender" Välj sedan att skapa en aktivitet på Brovalla/Älandshov eller Högslättens Konstgräs (när vi endast tränar där) När ni lägger till deltagare, kommer aktiviteten att visas i ert lags kalender. Bortamatcher samt andra anktiviteter bokas direkt i lagens egna kalendrar. Man har på Idrottonline helt gjort om hur kalendrar fungerar och hur man skapar aktiviteter. Se den nya manualen "Aktivitet/kalender" som finns här.

Visa svar


Dölj svar


Problem med att logga in?

Om ni använder adressen http://www.alandsbroaik.se så kan ni inte logga in på hemsidan och ni får följande felmeddelande:

Felinloggning

 

Varför det är så kan man hitta på supportsidorna hos IdrottOnLine. Ett enkelt sätt att fixa detta är att prova följande länk: Problem med inloggning på ÄAIK-webben ? Klicka här och prova igen att logga in i det nya fönstret som öppnas!

Visa svar


Dölj svar


Vad är det för verktyg som används till hemsidan?

Hemsidan för IdrottOnLine Klubb (IdrottOnline Klubb hemsida) Detta är hemsidan för det verktyg som ÄAIK-webben är uppbyggd på. Verktyget tillhandahålls av Riksidrottsförbundet. På deras hemsida finns information om problem, uppdateringar, manualer etc

Visa svar


Dölj svar


Var hittar jag manualer till hemsidan?

Det finns också en manual för verktyget och det finns här: Manual ÄAIK-hemsida/IdrottOnline Manual Läs denna manual innan ni börjar använda ÄAIK-webben eller om ni stöter på problem.

Visa svar


Dölj svar


Vad gör jag om jag inte orkar läsa alla manualer?

Du kan istället kolla på intruktionsfilmer på youtube :-)

Klick här!

Visa svar


Dölj svar


Var redigerar jag lagens egna hemsidor?

Först måste ni givetvis logga in och sedan välja redigeringsläge. Då ni gjort detta så ser ni i bilden nedan vart lagens arbetsrum finns i navigeringsträdet.

ÄAIK Lagens sidor

Visa svar


Dölj svar


Var bokar jag planer?

Först måste ni givetvis logga in och sedan välja redigeringsläge. Ni bokar planer genom att skapa nya aktiviteter på samma sätt som ni skapar aktiviteter i lagens kalendrar. Det finns tre st specifika kalendrar som används för att boka planerna:

  • Brovalla grusplan (11-mannaplan)
  • Brovalla gräsplan (11-mannaplan)
  • Älandshov gräsplan (7-manna plan)

 

Visa svar


Dölj svar


FOGIS - vad är det och vad ska göras där?

FOGIS står för FOtbollens Gemensamma InformationsSystem och mer information om FOGIS kan hittas här

 

Manualer till FOGIS hittas här

 

Varje lag som spelar seniorserier eller i ungdomsserie i Ådalsserien ska ha en person som administrerar FOGIS åt laget. Kontakta ÄAIK's föreningsadministratör för FOGIS för att få konto till FOGIS.

 

Det som ska göras i FOGIS är bl.a. följande:

  • Registrera lag och anmäla till seriespel (görs av ÄAIK's föreningsadministratör)
  • Hantera spelarövergångar till/från ÄAIK för licensierade spelare (görs av ÄAIK's föreningsadministratör)
  • Registrera spelare och koppla dessa till lagen (Görs av lagets FOGIS-administratör).

    Ungdomsregistering sker från 10 ålder och från och med 15 års ålder licensieras spelaren. Målsman behöver godkänna ungdomsregistrering och licensiering med denna blankett. Lagets FOGIS-administratör ansvarar för att blanketter skrivs på och att de sparas.
  • Hantera elektroniska matchrapporter (Görs av lagets FOGIS-administratör)
  • Ändra/fastställa matchdagar (datum och klockslag) för de lag som inte har fasta speldagar/speltider (Görs av lagets FOGIS-administratör)

 

 


Visa svar


Dölj svar


Hur tar jag bort en aktivitet i en kalender?

Man har på Idrottonline helt gjort om hur kalendrar fungerar och hur man skapar aktiviteter. Se den nya manualen "Aktivitet/kalender" som finns här.

 

Man måste först söka fram aktiviten. Det gör man genom att välja "Sök Akitiviteter". Sedan måste man välja vilken kalender man vill söka i. Kom ihåg att ta bort "Ledare" från sökkriteriet för annars får ni bara upp de aktiviteter som gäller för aktuell ledare. Gå också in på valet "Utökad sökning" och välj startdatum och slutdatum för de aktiviteter ni vill söka fram. Då ni fått fram en aktiviteterna kan ni välja ut vilka aktiviteter ni vill rada och sedan ska ni trycka på "Ta bort aktiviteter".

 

Bilden nedan visar hur jag sökt fram en aktivitet på Brovall gräsplan och där jag markerat en 9-mannamatch för radering.

ÄAIK support ta bort aktivitet

Visa svar


Dölj svar


Hi5_Webbknapp_Final_5

 Postadress:
Älandsbro AIK - Fotboll
Box 22
87010 Älandsbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info