Hoppa till sidans innehåll

Längd Svenska Skidförbundet


Nu finns årets andra Nyheter i Längdskidsverige att läsa. Se till att registrera dig för att ta del av kommande nyhetsbrev.
 
Duon Maja Dahlqvist och Jonna Sundling försvarade Sveriges mästartitel från VM 2019 på sprintstafetten i Seefeld. Herrlagets Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson slutade på sjätteplats.
 
Silver, brons och en imponerande VM-debut som slutade på placering 9. Så summeras de stora svenska intrycken på den andra VM-distansen genom Frida Karlsson, Ebba Andersson och William Poromaa.
 
09.00 lördag och samma tid söndag bjuder vi på uppsnack, analyser och intervjuer inför och efter loppen. Anders Södergren öppnar dörrar som ingen annan har nyckel till...
 
Guld genom Jonna Sundling och en finalplats till Oskar Svensson. Sverige fick en bra start på VM i Oberstdorf när den klassiska sprinten under torsdagen inledde tävlingsprogrammet.
 
I samarbete med BAUHAUS har vi möjlighet att skapa ett intresse för skidåkning till de allra minsta, då vi lånar ut skidutrustning till förskolor runt om i landet.
 

Redo för natursnön

(2021-02-25 01:43)
Plötsligt händer det, snökanonerna drar in, det blir vitt överallt och alla vill ut och åka skidor. Står du då som anläggningsägare och kommun redo eller står du handfallen med vitt guld som du inte kan omvandla till skidspår för alla skidsugna?
 
Ett bekant ansikte, Kaarel Putsep, hoppar tillfälligt in som tävlingskoordinator och stöttar den nationella verksamheten.
 
Är du ungdom i 15-16 års åldern och är sugen på konfirmationsläsning kombinerat med träning i härlig fjällmiljö? Nu finns chansen!
 
I år genomförs Folksam Cup som ett ”alternativt” Folksam Cup ute i distrikten. Tillsammans med distrikten och Folksam ställer vi om istället för att helt ställa in.
 
VM i längdskidor avgörs i tyska Oberstdorf den 23 februari till den 7 mars. Mästerskapet inleds på onsdagen med damernas kval i fem kilometer fristil och avslutas med herrarnas femmil.
 
På flera håll försöker våra föreningar anpassa verksamheten så den passar för alla som vill testa på skidåkning. Här kommer två härliga bevis på det.
 

Masters-SM ställs in

(2021-02-23 09:42)
Med hänvisning till rådande restriktioner och riktlinjer, utfärdade av Folkhälsomyndigheten, har beslut nu tagits om att Masters-SM som skulle arrangeras den 12-14 mars ställs in.
 
Intresset för längdskidåkning har växt i takt med att snön fallit i hela Sverige. Fler och fler vill nu träna längdskidor. Vad kan du som motionär lära från eliten? Häng med Snöpodden när vi pratar om låga trösklar, teknik och utrustning.
 
Visa din uppskattning till de som preparerar skidspåren. Att bli nominerad till Stora Skidspårspriset är ett kvitto på att de gör ett uppskattat arbete för er skidåkare!
 

Postadress:
Ålberga GIF - Skidor
Dambroängen
61190 Ålberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: johan.albergagif@gma...

Se all info