Hoppa till sidans innehåll

ADVENTSKALENDER HÄSTARNA


Ungdomssektionens Adventskalender

 

Äntligen december och det betyder julkalender!! Här kommer dagens lucka, ha en fortsatt trevlig kväll & hoppas ni tycker om den!

 

 Lucka 1 Stings Malva
Stings Malva även kallad för Malva.
Malva är född 2007 och är av rasen Welsh cob.
Malva är en otroligt snäll häst men försiktig av sig.
Malva har fått 1 föl, fött 2017 vid namn Mustang
Malva går med på ridlektionerna med de lite äldre barnen och är tävlad i både hoppning och dressyr.
Malva tycker det är kul att rida vid havet och att rida dressyr.

 

Lucka 2 Fantasi
Fantasi är född 1997 och är en welshponny. Fantasi är en pigg tjej som älskar att hoppa, även om Fantasi är pigg så är hon väldig snäll som tycker om att göra allt. Hon har fått flera föl genom året som tex så är hon mamma till Flisan som finns kvar här på ridskolan.Fantasi går med på ridlektioner och är tävlad i både hoppning och dressyr.
Visste ni att Fantasi har kunnat stegra på kommando.

 

 

Lucka 3 Cerviver
Cerviver är född 2005 och är en welshponny. Hon är en glad och frammåt tjej som älskar att hoppa, men hon tycker även dressyr kul . Cerviver har fått ett flertal föl som tex Center och Casper. Cerviver har en historia bakom sitt namn...när Cerviver låg i magen så blev hennes mamma Cinette väldigt sjuk och alla trodde att fölet inte skulle överleva, Men så blev det inte utan istället så piggnade Cinette till efter ett tag och till våren 2005 så ploppade Cerviver ut. Och så fick Cerviver sitt namn. Surviver eller som vi stavar det Cerviver betyder överlevande på svenska.

 

 

Lucka 4 Snäckan
Snäckan är född 2010 och är en Welsh Mountain ponny. Snäckan heter egentligen Seashell som betyder havssnäcka på svenska, men vi kallar henne för Snäckan för det är mycket lättare att säga. Snäckan är en supersnäll liten ponny som ger allt. Snäckan älskar att springa fort och hade hon fått så hade hon galopperat varv efter varv efter varv, hon tycker även om att hoppa och kan vara lite busig ibland. Som 1 åring var snäckan med på en utställning och fick då ett silver, som 4 åring fick hon ett hoppdiplom. Visste ni att när man försöker fånga Snäckan i hagen så brukar hon ibland försöka gömma sig bakom dem andra hästarna så att man inte ska få tag i henne.

 

 

Lucka 5 Sivert
Ridskolans kung och läromästare!
Sivert är en fjording & är född 1994.
Sivert är en allt o allo häst, alla kan rida han. Han går med på ridlektionerna med både dem yngre och dem äldre. Sivert är även den häst som vi använder till voltige och jag tror nog alla våra barn på ridskolan har ridit voltige på han. Sivert är även en körhäst, varje sportlovsaktivitet så är det han som ställer upp som kör ponny och det tycker han är väldigt roligt. Sivert och Anna-karin har tävlat fjord SM och Sivert är en riktigt fena på dressyr. Han har gått hela 3!! Fjord SM i både dressyr och körning.
Sivert favorit sak är nog att stå i stallet och bli ompysslad och få käka morötter.

 

 

Lucka 6 Pontus
Pontus är en korsnings ponny som är född 1990, Pontus och Jalle är uppfödda tillsammans i Rörum. Han blev inriden av Theresa H och dem två har tävlat mycket hoppning tillsammans. Efter deras hoppkarriär så blev Pontus inskolad till Ridskoleponny. Pontus är en riktig gentleman, han gör alltid det man ber han om. Pontus kan verka lite små lat ibland men hittar ryttaren dem rätta knapparna så blir det fart på han. Pontus älskar godis och rida ut.

 

Lucka 7 🎁 Pandorah

Pandorah är född 2012 och är ett russ sto.  Det är polly som är mamma till Pandroah. Pandorah är en söt liten envis ponny. Även om Pandroah har lite humör ibland så är hon en utav av dem socialaste hästarna vi har på ridskolan, hon kommer nästan alltid och hälsar på en i hagen och följer gärna efter en. Hon tycker även om att bli ompysslad av barnen eller egentligen utav vem som helst. Hon tycker även om rida ut i skogen

 

Lucka 8🎁 Jalle

Jalle är född 1990 och är en russponny. Han är uppfödd tillsammans med Pontus i i Rörum. Han heter egentligen Conrad men vi alla kallar han för Jalle. Det är ridskolans lilla nallebjörn. Jalle är alltid supersnäll och lite lat, men ni ska veta att även han kan få jäkla fart. Han tycker om godis och att ta en lugn tur i skogen.  Visste ni att Jalle har kunnat spansk skritt innan?

 

Lucka 9 🎁 Filadelfia

Filadelfia eller Fillan som vi kallar henne är född 2009 och är en welshponny. Mamma till Fillan är Foxia och Fillan var hennes sista föl. Många kanske inte vet vem Foxia var men man kan säga att hon är en exakt kopia av Fillan, både utseende och humör. Filadelfia är vår lilla busponny men även om hon är lite busig ibland så tycker hon väldigt mycket om att bli ompysslad och bli riden. Visste ni att Fillan alltid hittar ett eller annat sätt att rymma från hagen och ändå så går dem i en stor hage men ändå ska hon alltid gå 3 meter utanför staketet 

 

Lucka 10 🎁 Clementin
Clementin är född 2012 och är en Welshponny. Clementin och Cerviver är halvsystrar, då de har samma mamma. Hon älskar att bli ut riden på, galoppera, hoppa och bli flätad, flätar man så tillsist så står hon och halv sover med huvudet långt ner till marken. Dock så tycker hon inte om när man rör vid hennes öron. Clementin har en vilja av stål men hittar ryttaren rätt knappar så älskar hon att jobba.

 

Lucka 11 Miss Melinda
Miss Melinda, Missi eller Melinda som vi brukar kalla henne är född 2010 och är en korsning mellan halv blod och Welsh. Missi är snäll och trevlig tjej. Hon älskar att hoppa, rida ut i naturen, gå dressyr som ni hör hon älskar allt. Amanda som rider här på ridskolan har varit ute och tävlat lite hoppning med henne och dem har även tävlat terräng

 

Lucka 12 Castor
Castor är född 1995 och är en Welsh ponny. Castor är stallets hingst. Han är pappa till de flesta fölen vi får och även till vissa av våra hästar som går i ridskolan tex Flora, Cero, flisan, Calle mm. Castor är en väldigt snäll ponny som älskar att arbeta och hoppa. Han är tävlad i både hoppning och dressyr. Castors avkommor blir allt från tävlingsmaskiner till barnponnyer.

 

Lucka 13 Flisan
Flisan är född 2010 är en Welsh ponny och det är Fantasi som är mamma till Flisan. När Flisan var liten så sålde familjen Gudmundsson henne, men 2015 köpte Annika tillbaka henne. Hon är ponny med attityd men hon är även väldigt snäll och social. Hon älskar att hoppa, springa fort och bli körd. Flisan är Annikas körhäst och det är Anna-Karin och deras pappa som har kört in henne. Flisan och Annika har varit ute på en del hjulkul ( kör tränings tävling ).

 

Lucka 14 Polly
Polly är född 1995 är en russponny. Polly har fått en del föl igenom åren tex så är hon mamma till Pandroah som går i ridskolan, poppy, popsie, pix-Paula mm. Polly är en snäll liten dam som älskar när barnen står och myser med henne. Hoppning är inte hennes allra starka sida men dressyr tycker hon om. Polly har nog den mest skönaste galoppen utav alla våra hästar, det känns som man svävar fram när man galoppera. Hon har fått flera guld på olika utställningar.

 

Lucka 15 Flora
Flora är född 2008 och är en Welshponny. Flora heter egentligen Flora II för att det är en annan Welshponny som heter Flora och då vill man kunna skilja på dom i stamtavlor.
Flora är en pigg, snäll tjej som tycker om att hoppa, galoppera och rida ut. Hon kan även vara bestämd och väldigt envis. Visste ni att det är Johanna och Castor som är föräldrar till Flora?

 

Lucka 16 Fairytale
Denna lilla tjej har många smeknamn, hon heter egentligen Fairytale men vi kallar henne för det mesta Mini, eftersom att hon var så extremt liten när hon föddes. Vi kallar även henne för FFF ( Fillans första föl ). Hon är född 2018. Mini var inte planerad och vi visste inte att hon skulle komma, så under nästan ett helt år trodde alla bara att Fillan var tjock men så var det inte. Mini är social, busig liten tjej. Redan när Fairytale var en dag gammal så visade Fillan henne sina färdigheter i hur man rymmer från hagen. Numera rymmer Mini och Fillan från hagen nästan varje dag! Visste ni att Mini ägs av Anna-Karins tvillingdöttrar?

 

Lucka 17 Cero
Cero är född 2012 och är en Welshponny. Det är Clarissa och Castor som är föräldrar till Cero. Cero är en tjej med mycket egna åsikter men är ändå väldigt snäll. Hon tycker mycket om att hoppa och galoppera. Cero tävlas även i körning tillsammans med Flisan, stolt kusk är såklart Annika.

 

Lucka 18 Peanut
Peanut är född 2017 och är ett Gotlandsruss. Man kan inte missa att det är Pandorah som är mamma då de är extremt lika varandra. Peanut är en nyfiken och social krabat som gärna kommer och hälsar på en i hagen.

 

Lucka 19 Iris
Iris är född 2014 och är blandning mellan welshponny och nordsvensk brukshäst, häftig blandning va? Iris mamma är Indra som fanns här på ridskolan innan och hennes pappa är Castor. Iris är en social tjej som gärna kommer och hälsar på en i hagen. Iris har blivit riden i alla gångarter. Visste ni att iris har ett blått och ett brunt öga?

 

Lucka 20 Clarissa
Clarissa är född 1992 och är en Welshponny. Clarissa har fått en del föl igenom åren tex så är hon mamma till Cero, Clara, Corvette mm. Hon är tävlad i både hoppning och dressyr. Clarissa är en väldigt envis ponny som aldrig ger upp, men har hon väl börjat gilla en så slutar hon aldrig ställa upp för en. Visste ni att Clarissa älskar att få gå först när man rider ut på henne? Då blir hon extra glad!

 

Lucka 21 Maryds Rhea
Maryds Rhea eller bara Rhea som vi kallar henne är en blandning mellan Welsh ponny/halvblod och hon är född 2014. Det är Castor som är pappa till henne. Rhea ägdes innan av Lina Olsson och det är där Rhea är född och uppvuxen, men nu 2018 köpte Annika henne. Rhea är en nyfiken tjej som just nu håller på att bli inriden.

 

Lucka 22 Magnolia KLT
Magnolia eller Maggan som vi kallar henne, är ett halvblod och är född 2003. Maggan är den enda storhästen vi har i stallet hon ör hela 1,67 cm i mankhöjd. Hon är Annikas egna häst men hon har börjat gå med på ridlektioner nu också. Maggan har fått två föl igenom åren, hon fick det senaste denna sommaren (make my day). Maggan är väldigt snäll och hon älskar barn.

 

Lucka 23 Roalsås Suicane
Roalsås Suicane eller Cutiepie som hon blir kallad är född 2015 är och en shetlandsponny. Cutiepie är vårt nyaste tillskott på Albo Ridklubb, hon har bara varit hos oss i två veckor. Hon är hela 86 cm.

 

Lucka 24 God jul på er Idag är det julafton, vilket betyder sista luckan på vår julkalender. Idag ska vi presentera våra två sista hästar som finns på albo ridklubb.

Loke & Nattens Clouth.
Loke är född 2016 och är en valack. Han ägs utav Annika. Loke har påbörjat sin inriden.
Nattens Ctouth
Nattens Ctouth eller öle som kallar han är född 2016 och är en Welsh hingst. Öle är en B-ponny. Han är antagligen pappa till Mini.

 

 

Årets häst blev.... Sivert!!!
Våran älskade fjording och allt i allo häst blev årets häst 2018 på albo ridklubb
Här kommer en djupare presentation av Sivert.
Sivert är född och uppvuxen i Ravlunda. Han arbetat inom lantbruk med bland annat plockat sten. Han är hjälten på varje sportlovsaktivitet och han har dragit många barn igenom åren. Sivert är utbildad i akademisk ridkonst och har tävlat både dressyr och körning med Anna-Karin och Annika. Sivert är en kung i all sin prakt och som vet vikten av att arbeta och vila, han bär en överallt bara man ber han.
Visste ni att:
Sivert är livrädd för stenar och får
Han har varit och representant på milamässan i Malmö.

 

 

Uppdaterad: 19 DEC 2018 20:06 Skribent: Marianne Rosén
E-post: Adressen Gömd

blobid4.jpg

blobid5.jpg

Ica Piraten, Kivik

Kiviks Café & Bageri, Kivik

Götes Allköp, Brösarp

A Gudmundsson bygg service

Lokalföreningen Björstorp, Brösarp

Anderssons Åkeri & Entreprenad, Ravlunda

Postadress:
Albo Ridklubb - Ridsport
Anna-Karin Gudmundsson, Andrarum 2204
27357 Brösarp

Besöksadress:
Lise-Lotte Gudmundsson, Österkroksvägen 4
27737 Kivik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: alboridklubb@gmail.c...