Hoppa till sidans innehåll

P03 - Ulvacupen 2015

14 JUN 2015 23:05
Med mycket glädje men även lite sorg så säger vi tack till Ulva-cupen efter fyra framgångsrika turneringar i Ulvåker! Glädje eftersom vi haft väldigt mycket roligt i Ulvåker och sorg pga att det antagligen var sista gången vi spelade cup där.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2015 08:21

Vill först börja med att tacka Ulva-cupens ansvariga för en helt suverän turnering med bra arrangemang, spelschema, mat, förläggning och perfekta spelplatser. Vi har verkligen trivts bra med både Vinter-ulv och somrarnas Ulva-cup som inneburit minst finalplats varje cup men även en seger.

Årets turnering som vi åkte till med förhoppningen att inte vara mycket sämre än förra årets andra och tredje platser men vi visste att det skulle bli svårt att upprepa det resultatet. Och hade vi inte haft lite oflyt med skador, stolpskott osv så kanske vi varit där.... Trodde nog att laget som åkte ut först skulle ha lite lättare väg till semin.
Gruppspelet för lag Grön slutade med gruppseger efter tre bra förstahalvlekar men vi tyckte vi hade mer att hämta. Dock hämmades vi av Valles skada en del. Lag Vit spelade bra men lyckades inte vinna gruppen. Kom iaf till A-slutspel via andraplats i gruppen. Spelet flöt bra och man såg att killarna hittade varandra fint. 

Efter lördagens gruppspel, som var klart vid 14-tiden, så åkte vi tillbaks till förläggningen och käkade lunch. För många av killarna kom sedan årets första dopp. Boulognersjön i parken mitt i Skövde var perfekt för att tvätta bort matchdammet! Godis, dricka och chips inköptes tillsammans med korv, bröd och engångsgrillar som vi sedan använde i parken. Det blev en näringsriktig kvällsmat för killarna. Hela kostcirkeln!

Upp i lagom tid på söndagen för finalspel. Kl.10:30 var Floda på lag Vits motståndarsida. Brukar ju ha enkelt mot Floda men idag blev det lite jobbigare på de små planerna vid Väringsvallen. Men 2-1 var både rättvist och helt ok spelmässigt. Lag Grön började spela kl.11:00 mot Råda från Lidköping. I första halvlek var det bara AIF på plan. Vi skapade mängder av chanser men fick inte dit bollen! I andra fick Råda en straff som de satte och vi panikspelade men kom inte närmre än ytterligare ett skott i insidan stolpen... Bedrövelse men vi deppade bara någon minut eftersom vi skulle tillbaka till Åbrovallen för match mellan Vit och Våmb. Det blev inte så mycket match eftersom Vit var ganska överlägsna och vann med 3-0 efter en bra match. 

Efter lunch var det Skultorps lag 1 som blev kvartsfinalmotståndare. Vi visste om att de är bra efter tidigare bataljer och vi satsade på att gå hem ganska långt och spela mer defensivt än vi brukar. Visst, Skultorp dominerade och hade en del chanser men vi var med i matchen. Det blev sedan en mållös förlängning och sudden-straffar! Bruno tar givetvis deras första och vi skickar fram en i dessa sammanhang oprövad Victor T... Och han sätter en stenhård straff rätt upp i krysset! Underbart! och semi mot nästa Skultorps lag.

Mot Skultorp 2 så var vi betydligt bättre och skapade bra chanser hela matchen men fick inte dit bollen. Skultorp skapade även de en hel del men Bruno är ju Bruno. Efter en liten tilltrasslad situation så fick Olle dit bollen och vi var i final igen! Hur skönt som helst!

Finalen mot Hjulsbro blev ingen rolig historia till att börja med. 3-0 i baken på ganska kort tid i första men vi reste oss ur askan och i andra halvlek skapade vi både chanser, gjorde mål och spelade bättre. Men närmre än 3-2 lyckades vi inte komma. Hjulsbro var det bättre laget så det var inte mycket att säga om men vi, liksom förra året, var nog tagna av lite finalnerver. 

En andraplats och en 16delsfinal i en cup med 64 lag är riktigt bra av våra killar men det bästa är ändå, som jag alltid med stor glädje får skriva, att vi åker på en 3 dagarscup med 24 spelare där alla bidrar både på och utanför planen. Just det som händer utanför planen är det allra roligaste: Inga bråk, inga tråkiga saker vi ledare behöver ta i, perfekt uppförande i matsal och förläggning och under resorna till och från och i Skövde. 
Det är ett helt underbart gäng som gör det väldigt lätt och roligt att vara ledare. Något annat som gjort det lätt och bra var de tre bussarna som vi fått låna från Livetec. Helt suveränt! Smidigt för oss och roligt för killarna som verkligen haft kul under bussresorna.
Vi tackar Christian på Livetec så väldigt mycket för lånet!

Nästa år? Vi får se vart resan bär då men något blir det.... 

Skribent: Stefan Jungqvist
Alingsås IF Fotboll Förening - Pojkar, Div 5 Trollhättan
Lövekullevägen 21
441 44 Alingsås
Telefon: +4632212186
E-post: This is a mailto link

Livetec

Ljuskopia i Alingsås

Kling Glass

arvidssons1

AJ Mur & Puts

 

plusbo

 

Länsfastighet

 

adact

Golfrestaurangen

Postadress:
Alingsås IF Fotboll Förening - Fotboll
Lövekullevägen 21
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: +4632212186
Fax: +4632215589
E-post: This is a mailto link

Se all info