Hoppa till sidans innehåll

Korpaberget


Miljö

Klippan ligger i lummig lövskog som ger behaglig skugga på sommaren dock kan myggen under sensommaren plåga den stackare som tvingas stå still och säkra sin kamrat. I Korpaberget går det att klättra under kraftiga regnoväder då klippan, i framför allt, den vänstra delen är starkt överhängande. De delar av klippan som ändå blir något blöta under regn torkar snabbt upp. 

Klättring

I Korpaberget är det sportklättring som gäller även om det finns ett litet antal naturligt säkrade leder. Klättringen i Korpaberget är brant till mycket brant (läs takklättring). Klippan är 20-25 meter hög och det finns leder från grad 6a+ till 8b. Viss nyturspotential finns både till höger och till vänster om huvudklippan. Området kring klippan hyser också ett antal större och mindre klippblock som är intressanta ur bouldersynpunkt. Några boulderproblem existerar redan. 

Rekommenderade leder är Komet 7b, Marionett 7a, Robot 7c, Playline 7b, Eremit 6+ (nat). Eremit är en av de få naturligt säkrade lederna på klippan men genom toppankaret så är den lätt att topprepa, cruxmovet på leden går över ett stort tak där den som gillar att leka Kurt Albert får sitt lystmäte. 

 

Förare Korpa

Sparbanken Alinsås

Postadress:
Alingsås Klätterklubb - Klättring
Markus Karlsson, Mångatan 2A
44136 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0763379502
E-post: [saknas] Information

Se all info