Hoppa till sidans innehåll

Norsesund


Miljö

Klippan är sydöstvänd och har sol på sig under större delen av dagen. Vissa delar av klippan är skymd av träd. Korp häckar under det stora taket och medför att all klättring är förbjuden under våren fram till valborg. Närheten till västra stambanan är klart störande vilket smittat av sig på lednamnen. 

 

Klättring

Norsesund har utvecklats till Alingsås största sportklätterklippa och blivit ett bra komplement till Korpaberget med bättre spridning av graderna. Klättringen varierar från lättare vertikal till hård överhängande sådan. Inslag av takklättring existerar. Alla leder på klippan är välbultade och utrustade med firningsankare av Alingsås klätterklubb (tack till High Sport butiken). Se upp för lösa partier! Mycket har rensats bort men fortfarande lossar grepp.


 

Vägbeskrivning

Från Göteborg mot Alingsås, sväng av E20 mot Ingared/Norsesund. Fortsätt mot Norsesund och tag höger efter att ha kört under järnvägen. Följ denna väg en knapp kilometer och parkera (med omdöme!) vid den lilla järnvägsövergången på samma sida som klippan. Klippan syns genom träden upp till vänster (åt nordväst).

Förare Norsesund

Sparbanken Alinsås

Postadress:
Alingsås Klätterklubb - Klättring
Markus Karlsson, Mångatan 2A
44136 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0763379502
E-post: [saknas] Information

Se all info