Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Alingsås klätterklubb (AKK) bildades i november 2001. Ända från mitten av 1990- talet hade ett ökat intresse för klättersporten märkts i Alingsås. Skolor kontaktade under vårarna de redan aktiva klättrarna i Alingsås för att få möjlighet till prova-på-arrangemang och liknande, vilket säkert bidrog t ill ett ökat intresse bland ungdomarna. Dessutom hade förfrågningar om klättring ställts direkt till Kultur- och fritidsförvaltningen i Alingsås kommun. 
Under våren 2002 beviljade Kultur- och fritidsförvaltningen klubben ett investeringsbidrag på 30 000 kronor för byggnation av en bouldervägg inomhus. Denna bouldervägg är tillbyggd och ombyggd i olika omgångar med hjälp av ytterligare investeringsbidrag, medlemsavgifter men även privata investeringar från klubbens medlemmar. Boulderväggen är belägen i en gammal styrketräningslokal i Alströmerhallen.  

 

Alingsås klätterklubb drivs som en ideell förening. Klubben är sedan årsskiftet 2006/2007 medlem i Svenska klätterförbundet (SKF) och Riksidrottsförbundet (RF). Klubben drivs av medlemmarna och en styrelsen. Vi följer Svenska klätterförbundets riktlinjer och normer för bedrivande av klubbverksamhet och klättring. Klubbens uppgift och målsättning är att främja klättersportens utövande. Vårt syfte är att främja all typ av klättersport: bouldering, sportklättring, traditionell klättring, isklättring m.m. Just nu syns dock en tydlig inriktning mot sportklättring och bouldering. Poängteras bör dock att intresserade inom alla olika klätter-discipliner naturligtvis är välkomna att bli medlemmar i Alingsås klätterklubb. Några av medlemmarna i klubben har även lång erfarenhet av traditionell klättring och alpinism.

Efter att klubben legat vilande några år hoppas vi nu, 2018, med delvis ny styrelse kunna växa och etablera en bra klätterverksamhet i Alingsås igen. 

Uppdaterad: 25 MAR 2018 14:27 Skribent: Markus Karlsson
E-post: This is a mailto link
Sparbanken Alinsås

Postadress:
Alingsås Klätterklubb - Klättring
Markus Karlsson, Mångatan 2A
44136 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0763379502
E-post: [saknas] Information

Se all info