Hoppa till sidans innehåll

AMFKs modellflygskola


Har du lust att börja modellflyga? Trevligt! Kontakta vår ordförande Peter som också är skolansvarig.

Radiostyrt modellflyg kan utövas i nästan alla åldrar. Från 11- 12-års ålder har man i allmänhet utvecklad motorik och omdöme för att börja flyga ett radiostyrt modellflygplan. Alingsås modellflygklubb välkomnar alla som vill lära sig mer om denna trevliga hobby.

När:

Överenskommelse med vår skolflygansvarig Peter

Var:

Vi håller till på vårt fält i Rödene

Hur:

Undervisningens mål är att leda fram till RC-behörighet A, där du självständigt ska kunna starta, flyga och landa modellen samt känna till och tillämpa de regler som finns för att flyga modellflygplan. Vi går igenom grunderna för hur ett flygplan fungerar, rodrens funktion, lite om aerodynamik. Hur radiostyrningen fungerar. Sändare, mottagare, och servon, samt olika sätt att driva modellen, förbränningsmotor eller elmotor. Skolning sker med klubbens skolflygplan som har dubbelkommando, har du eget plan är det möjligt att använda det vid den senare delen av utbildningen.

Vid godkänd uppflygning och betalt medlemskap i klubben får du använda klubbfältet och flyga på egen hand, i medlemskapet ingår även en försäkring som gäller på klubbfältet.

Prova på:

Om du är intresserad av att bara göra en prova på flygning med dubbelkommando, ta kontakt med Peter så kan vi bestämma en tid. Prova på flygning kostar inget.

Uppdaterad: 23 JUL 2018 22:10 Skribent: Lars Jansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alingsås MFK - Flygsport
Lars Jansson, Tegelbruksgatan 3
44156 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0322611947
E-post: This is a mailto link

Se all info