Hoppa till sidans innehåll

Våra hästar


Atlas
Atlas är en valack som kom tillsammans med Bailey i april 2018. Han är en viktbärande C-ponny. Han är snäll att hantera och kan busa till det ibland både på lektion och på tävlingsbanan. 

Mankhöjd: ca 135 cm
Född: 2010
Ras: New ForestBailey
Bailey kom till ridskolan i april 2018. Han är en övervuxen D-ponny, lugn och stadig och kan ridas av både barn och vuxna. Han ger en trevlig känsla och bär sig själv fint. 

Mankhöjd: ca 150 cm 
Född: 2012
Ras: ConnemaraRekarnes Bambam
Bambam är en pigg och känslig ponny som är väldigt uppmärksam. Hoppar bra med en lite mer rutinerad ryttare. Han är väldigt blyg i boxen men snäll i all hantering.

Mankhöjd: C-ponny
Född: 2005
Ras: American curly/welshponny
Härstamning: Adonis - Okänd

 

Bertel ’‘Berra’’
Världens snällaste ponny som alltid ställer upp för ryttaren. En riktig liten barnfavorit som hoppar riktigt bra och med glädje. Berra är även inkörd och brukar köras på våra barnkalas. Han är en riktig liten guldklimp och är okomplicerad i allt. 

Mankhöjd: B-ponny
Född: 2001
Ras: Gotlandsruss


Tinkleberry Buster

Buster är en valack som kom till ridskolan i Januari 2019. Han är snäll i boxen och pigg i ridningen.

Mankhöjd: 128 cm
Född: 2011
Ras: korsningsponny

 

Camemoro "Calle"
Calle är en valack som är väldigt rolig att rida. Han går fint i dressyren och har stor utstrålning. Hoppar med riktigt god teknik men kräver lite stöd av sin ryttare vid högre höjder.

Mankhöjd: 165 cm
Född: 2007
Ras: Svenskt halvblod
Härstamnning: e: Camaro M ue: Dammen

 

Chesterfield Cake "Chester"

Chester är lika stor och ståtlig som vänlig och rar. Han kom till ridskolan hösten 2017 från Falbygdens stuteri.

Mankhöjd: ca 178 cm
Född: 2013
Ras: Svenskt halvblod
Härstamning: Common Sense - Shakira


Klackens Elias "Elia"

Elia är en pigg och käck ponny som ständigt utvecklas. Han rör sig trevligt. Han är snäll att hoppa och mysig att sköta om i stallet.

Mankhöjd: 148 cm
Född: 2012
Ras: Korsningsponny

 

Simberg Fakir "Fakir"

Fakir kom till ridskolan hösten 2017. Han är en pigg ponny med mycket energi som hoppar bra. Han är känslig och vill ha en lugn och säker ryttare som kan ta tillvara på hans energi. 
Fakir är tillfälligt utlånad på foder till en av ridskolans elever.

Mankhöjd: 129 cm
Född: 2010
Ras: Welsh ponny
Härstamning: Walero - Baledon Flower of the Night


Galaxy
En pigg och rolig kille som kan ridas av såväl knatteryttare som rutinerade ungdomar. Han hoppar snällt och älskar att rida ut och bada. I boxen är han väldigt social och kelgo. 

Mankhöjd: C-ponny
Född: 2005
Ras: Korsningsponny

 


Hugo

Hugo kom till ridskolan februari 2019 och är en snäll och glad häst som många gärna vill rida. Han är en riktig godisgris så går man förbi hans box tigger han mer än gärna till sig en godisbit. 

Mankhöjd:

Född: 2012

Ras: Connemara

 

Klackens Hälge
Hälge flyttade in i stallet sommaren 2017. Han är snäll att sköta om, gosig och nyfiken. I hagen är han busig och vill gärna leka och retas med de andra hästarna. Hälge är en unghäst som utvecklas hela tiden. 

Mankhöjd: D-ponny

Född: 2013

Ras: Korsningsponny


Link
Link köptes i september 2019 av uppfödaren i Skåne. Han är fortfarande lite under utbildning men har börjat gå med på lektionerna en del. 

Mankhöjd: ca 163 cm
Född: 2016 
Ras SWB (Swedish Warmblood)
Härstamning: e. LÁcteur - Nactus 

 

Linus

Linus är en pigg, schysst och rolig häst att rida för de yngre ryttarna. Han är rutinerad och tycker om såväl hoppning, dressyr som uteritter. Väldigt snäll att sköta om i stallet.

Mankhöjd: ca 128 cm
Född: 1999
Ras: Gotlandsruss


 

Maxton 

Future Mist "Misty"
Misty är en mörk skimmel som köptes in till ridskolan under 2016. När hon kom saknade hon namn, men fick namnet Misty via en namntävling som hölls i stallet. Hon är en väldigt snäll häst som utvecklas hela tiden.

Mankhöjd: 165 cm
Född: 2012
Ras: Irländsk import


 

Rempere's Diamond "Mumrik"
Mumrik är en supersnäll ponny som fungerar bra med barnen. Han är pigg, glad och känslig att rida. Hoppar allt du styr på. Han blir blir lätt orolig i boxen och görs därför iordning i borstspiltan.

Mankhöjd: D-ponny
Född: 2007
Ras: Irländsk import

 

Orvar
Positiv häst som älskar att bli ompysslad och är en riktig godisgris. Han hoppar riktigt bra och har en positiv inställning. I dressyren är han pigg, alert och välskolad. 

Mankhöjd: D-ponny
Född: 2007
Ras: Fjordhäst

 

Rex Miraculum
Rex heter det lilla miraklet som Regina födde i maj 2016. Han kom som en överraskning och kommer att stanna i ridskolans ägo i hopp om att bli en framtida lektionsponny. Han är mycket nyfiken, modig och framåt. I nuläget står han på en av ridinstruktörernas gård och har börjat hanteras för att så småningom få flytta till ridskolan. Spännande att få följa Rex och hans utveckling från föl till färdig ridhäst!

Förväntas bli C/D-ponny
Född: 2016
Ras: Korsningsponny

 

Royal

Royal kom till ridskolan i maj 2018. Han är en pigg B-ponny med mycket energi. Han är känslig och ger de rutinerade ryttarna en fin ridkänsla. Som en storhäst i litet format... Snäll i hanteringen.

Mankhöjd: ca 130 cm
Född: 2009
Ras: ? 

Uppdaterad: 13 SEP 2018 11:45 Skribent: Jennie Häggström

Postadress:
Alingsås RS - Ridsport
Ridhusvägen 17
44193 Alingsås

Kontakt:
Tel: +46322632088
Fax: +46322632087
E-post: This is a mailto link

Se all info