Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse 2018-2019


VERKSAMHETSBERÄTTELSE  2018 / 2019.

FÖR ÄLMHULTS BADMINTONKLUBB.

Styrelsen

Styrelsen har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

Ordförande: Johan Pettersson

Kassör: Anders Lundh

Sekreterare: Ulrika Andersson

Vice ordförande:     Arne Karlsson

Övriga ledamöter:   Ulf Hansson

                             Anders Mattsson

                             Elinor Liljenfors

 

Medlemsantal

Vid verksamhetsårets slut den 30/4 2019, hade föreningen totalt 99 medlemmar. Antalet medlemmar har varit ganska stabilt gentemot föregående säsong. Det är ungefär lika många pojkar som flickor som spelar i vår klubb med en liten övervikt mot flickor (53 flickor, 46 pojkar).

 

Även i år hade vi väldigt många nybörjare, nytt för i år var att vi tränade parallellt i två hallar för att få plats.

 

Medlemsavgifter

Medlemsavgiften har behållits på samma nivå även i år. I avgiften ingår medlemsavgift, bollavgift och licens. För dig som tävlar ingår även att klubben betalar startavgiften vid olika tävlingar inom Sverige.

 

Nybörjare                    500 kronor

Grupp D                      800 kronor

Grupp C                      1200 kronor

Grupp B                      1500 kronor

Grupp A (senior)          1500 kronor upp till U19

Grupp A (senior)          2400 kronor

Stödjande                    100 kronor

 

 

Medlemskap i förbund:

Föreningen har under året varit ansluten till Svenska Badmintonförbundet och

Smålands Badmintonförbund.

 

 

Sammanträden.

Styrelsen har regelbundet haft styrelsemöten under säsongen. I augusti hölls en planeringskonferens då våra ledare samlades för att planera alla aktiviteterna inför säsongen.

 

 

Arrangemang

 

IKEA CUP

Sista helgen i september spelades IKEA Cup i båda Linnéhallarna och Haganäshallen. Nytt för denna upplaga var att vi även använde den nya Elmehallen vilket ställde lite högre krav på tävlingsledningen men samtidigt gjorde det att vi kunde avsluta på söndagen i enbart Linnéhallarna. Årets deltagarantal blev c:a 210 – en liten ökning jämfört med förra året.

 

Årets tävling gick väldigt bra för hemmaspelarna med inte mindre än 14 pallplatser. Ett stort tack till alla ledare, spelare och föräldrar som gör det möjligt att genomföra en bra tävling.

 

ÄLMHULTS NYBÖRJARTÄVLING

För andra året arrangerade vi en nybörjartävling, vi har väldigt många nybörjare i Älmhults badmintonklubb och detta var ett sätt för många att prova på att tävla för första gången. Tävlingen var mycket lyckad och vi hade ca 50 deltagare från ett flertal olika klubbar. Det gick väldigt bra för våra spelare och vi tog hem samtliga klassegrar. Vi hoppas att detta kan vara ett återkommande arrangemang och vi har planerat det också för nästa år.

 

Träningsläger i MALMÖ

I augusti höll vi ett tredagars träningsläger i Malmö tillsammans med BMK Aura ifrån Malmö. Lägret blev jättebra med fantastiska tränare och mycket bra boende på en skola i Limhamn. Vi planerar för ett tredagarsläger inför hösten också.

 

Julavslutningen

Den traditionella julavslutningen med dubbelspel med föräldrar och syskon i en enda röra hölls i december månad. Vi hade även i år många deltagare och det blev väldigt lyckat.

 

Idrottsskolan

Klubben har även i år deltagit i Idrottsskolan, som är en väldigt viktigt rekryteringsbas för oss. Drygt 70-talet barn och 12 ledare träffades under fyra veckor runt sportlovet för att spela badminton, det har varit mycket lyckat och vi har fått jättemycket positiv feedback. Arne Karlsson har varit ansvarig kontaktperson för idrottsskolan, ett speciellt tack till honom samt till alla som hjälpt till som ledare.

 

 

 

 

MÄSTERSKAP och andra FRAMGÅNGAR

 

Även detta år har varit bra resultatmässigt. Vi har visat att vi håller mycket hög klass i Älmhults badmintonklubb. Det är mycket roligt att sammanställa årets resultat och se att våra etablerade spelare fortsätter att skörda framgångar men också att många fler yngre spelare visar framfötterna i många sammanhang och att många av våra nybörjare också har börjat tävla.

 

Svenska mästerskaP

 

Även i år var Älmhult representerade i de svenska mästerskapen vilket är glädjande.

 

I U15 var vi representerade av Emil Andersson.

 

Senior SM. Även i år hade vi roligt nog representanter på senior SM i form av Sandra Alkner och Tilde Pilblad. Tyvärr gick ingen vidare till framskjuten placering.

 

I veteran SM var vi representerade av Doris Levin och Tanja Karlsson med mycket bra resultat.

 

DSV50 Doris Levin Silver

MDV45 Tanja Karlsson Brons

DDV45 Doris Levin Brons

MDV50 Doris Levin Brons

 

 

Distriktsmästerskap

Årets distriktsmästerskap arrangerades av Tranås BMK, detta året var vi inte lika väl representerade som vanligt då det var långt iväg. Vi kom ändå hem med flera pallplatser.

 

DSU13 Vera Ek Brons

 

HSU15 Emil Andersson Guld

HDU15 Emil Andersson Guld (Filip Johansson)

HDU15 Sune Johansson Silver (Hugo Delic)

 

DDU15 Vera Gunnarsson / Moa Lindström Guld

 

HSV35 Johan Pettersson Brons

HDV35 Johan Pettersson Silver

 

 

 

 

 

Klubbmästerskapet

Klubbmästerskapet spelades onsdagen den 24:e April i Linnéhallarna. Mästerskapet samlade i år 27 deltagare i 7 olika klasser:

 

HS U9

                          1:a ZIYU LIN

                          2:a YIMING YE

 

 

DS U11

                          1:a TILDA GUNNARSSON

                          2:a VIGYA SINGH

 

 

DS U13

                          1:a VERA EK

                          2:a MAJA BONDESSON

 

HS U13

                          1:a ELIS LUC

                         

 

DS U15

                          1:a VERA GUNNARSSON

                         

 

HS U15

                          1:a VIGGO OLSSON

                          2:a VILLE KARLSSON

 

HSSEN

                          1:a ADRIAN LEVIN

                          2:a LUDVIG KARLSSON

                         

 

 

 

SVENSKA CUPEN

Svenska Cupen är en höjdpunkt för många av våra ungdomar, en tävling där de olika distrikten möter varandra.

 

Medverkade från Älmhult

-      04 Emil Andersson

-      07 Vera Ek

 

Tyvärr inga medaljer för oss i år.

 

Seriespel.

I år hade vi två serielag igång, ett seniorlag i division 1 Syd samt ett ungdomslag i Smålandsserien.

 

Även i år gick det mycket bra.

 

Seniorlaget som för andra året spelade i Sveriges näst högsta serie lyckades ta en mycket stark 3:e plats. Lagledare var Michael Levin.

 

För ungdomslaget blev det bara en serieomgång detta året och den gick väldigt bra. Vi vann klart mot alla lag och vann då serien. Ungdomarna tyckte det var jätteroligt att spela seriespel och för många var det ett bra sätt att komma ut och tävla. Lagledare var Åsa Gunnarsson (Anders Mattsson).

 

Internationella tävlingar

Vi har även en del ungdomar som är ute och tävlar internationellt, främst Adrian Levin men också Tilde Pihlblad och Sandra Alkner.

 

Ekonomi

 

Årets resultat blev ett plus ca 30 000kr jämfört med ett budgeterat resultat på   - (minus) 17 000 kr. De största kostnadsposterna är serielag 82kkr, följt av startavgifter för tävlingar på 74kkr, bollkostnader på 33kkr och en lokalhyra på 41kkr.

 

På intäktssidan är bidrag (aktivitetsstöd) på 111kkr, överskott från egna tävlingar på 43 kkr och medlemsavgifter på 113kkr de största intäkterna.

 

Klubbens ekonomi är fortsatt väldigt god och vi kan fortsätta satsa pengar på att utveckla vår verksamhet. Målsättningen är att vi skall hålla ett nollresultat över tid och att pengarna skall användas primärt för att utveckla ungdomsverksamheten.

 

 

Drog och mobbingpolicy

Drog och mobbing policyn som togs fram under 2008 är en viktig del i klubbens verksamhet. Policyn används i samband medlemskap, träningar och föräldramöten.

 

Utvärdering av året.

Ett fantastiskt badmintonår med många nya badmintonungdomar och många superfina resultat med mästerskapsmedaljer från ungdomsklasser till seniorer.

 

Vi har stora grupper med nybörjare och yngre spelare så vi har en bra återväxt, vi skulle behöva få ut lite fler i de yngre åldrarna på tävling för att kunna bibehålla vår goda nivå och för att säkerställa att ungdomarna fortsätter med badminton upp i åldrarna.

 

Sammantaget har vi stolta badmintontraditioner i Älmhults badmintonklubb som vi skall försöka förvalta på bästa möjliga sätt.

 

Säsongen som kommer

Träningsverksamheten för kommande säsong 2019/2020 planeras att starta andra veckan efter skolstart. All nödvändig information kommer att finnas tillgänglig på klubbens hemsida.

 

Vi planerar även för kommande säsong ett träningsläger för tävlingsspelare i mitten av Augusti månad. Ikea Cup kommer att spelas sista helgen i September 2019 där vi hoppas att kunna upprepa fjolårets stora deltagarantal.

 

Vi planerar även för nästa säsong att ha en nybörjartävling. Denna kommer att spelas i April 2020.

 

Vi kommer även att under kommande säsong sponsra ett läger per person (förutom vårt eget) med halva kostnaden upp till 1000 kr.

 

Styrelsen tackar alla som stödjer Älmhults badmintonklubb, våra tränare, seniorer, veteraner samt alla fantastiska ungdomar. Med förhoppningar om ett nytt givande badmintonår.

 

Älmhult 2019-05-05

 

Styrelsen

 

Älmhults Badmintonklubb.

Uppdaterad: 05 MAJ 2019 19:55 Skribent: Johan Pettersson
E-post: Adressen Gömd

 

Sponsorer:

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Älmhults BMK - Badminton
Arne Karlsson, Konvaljvägen 3
34334 Älmhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info