Hoppa till sidans innehåll

Ryttarmeddelande Wångenritten med lag-SM

12 JUN 2017 14:58
16-17 juni 2017
 • Uppdaterad: 13 FEB 2018 19:59

Tack för din anmälan och varmt välkommen till Jämtland och Wången som är en av Sveriges tre riksanläggningar för hästsport. En fantastisk anläggning som passar perfekt för distansritt med uppstallning, boende, mat och tävlingsplats på samma ställe. Jämtlands utmanande terräng och vackra vyer inbjuder till en häftig upplevelse.

Vägbeskrivning & anläggning: http://wangen.se/om-oss/vagbeskrivning Anläggningen ligger 2 mil från E14 enl. skylt. På samma sida hittar du även en skiss över anläggningen. Veterinärgrinden är belägen på travbanans innerplan. Start och mål på travbanan.

Vid ankomst: För samtliga klasser gäller att startanmälan görs i sekretariatet. Vid startanmälan ska hästpass och ifylld tävlingsbok uppvisas. Ni får en Goodiebag innehållande bl.a. veterinärkort, kartor, program, nummerlapp och en skylt till er "groombil" som tillåter er att parkera närmare veterinärgrinden (dessutom en del små överraskningar). Ta som vanligt med egen nummerlappsväst. Bangenomgången är obligatorisk och varje startande ska ha minst en representant på plats. Bangenomgången för klass T 80 hålls i aulan som ligger uppe på stall A. Lagledarna för SM lagen ska vara på bangenomgången, för info och mottagande av laganmälningsdokument samt speakerinfo om laget. Övriga klassers bangenomgång sker utanför sekretariatet.

OBS: Alla hästens vaccinationer fr.o.m. senaste grundvaccineringen måste vara införda på TDB för att ekipaget ska få starta, vänligen kontrollera att din hästs vaccinationer är införda innan du åker hemifrån. Tråkigt om du åkt långt och inte får starta!

Sekretariatet öppet: Fredag kl. 13.00-16.00 samt 19.00-19.15 - beläget i måldomartornet på travbanan. Lördag kl. 06.30 - tävlingens slut 

Tidsprogram         T 80 m LAG SM                   T 50                      CR 40

Bangenomgång     Fre. 15.00                           Lör. 07.30                Lör. 08.30

Förbesiktning        Fre. 16.30                           Lör. 08.00-08.30      Lör. 09.00-09.30

Start                      Lör. 07.00                            Lör. 09.00                Lör. 10.00

Antal anmälda: 8/6     20                                        4                                 6

OBS: Minimi ridtiden för CR är 2 timmar 50 min (14 km/h) i proppen stod det felaktigt 3 h 20 min. Max ridtid för T50 är 6h och 15 min vilket det också stod i propositionen.

Uppstallning: Sker i stall A-B-C och parkering av hästtransporterna ska göras på anvisad plats. Boxskyltar finns uppsatta och ska fyllas i med telefonnummer till kontaktperson. Stallet är bevakat fredag-lördag och är stängt från kl. 22.00 - 05.00 Boxarna är sanerade och plomberade samt spånade. Mer spån finns att hämta gratis.

Veterinärbesiktning & vilområde: Till förbesiktningen skall både hästpass och tävlingsbok tas med. Den som visar hästen skall alltid ha hjälm och i förbesiktningen även nummerlapp. Efter godkänd förbesiktning kommer hästen att få ett chip samt startnumret ritat baktill. Om hästen har problem med det så vänligen meddela den funktionär som skriver på hästen.

Vilområdet är på en grusplan men en "kisshög" kommer att finnas på området. Vilområde för deltagande SM-lag är numrerade, lottade och märkta med resp. klubb. Inga hagar får sättas upp i vilområdet. Ev. tält är tillåtna men SKA förankras väl då det kan blåsa upp snabbt pga. fjällens närhet.

Prisutdelning: Ca 2 timmar efter resp. klass placerade gått i mål. Ryttarna ska vara uppsuttna och platsen är i närheten av travbanan/VG (vid dåligt väder flyttas prisutdelning in i ridhuset). Många och fina hederspriser som ska fördelas och det kommer även lottas ut på startnummer i samtliga klasser.

 

Mat - fredagskväll -  frukost lördag & Ryttarmiddag lördag

 • Fredag - Pastabuffé. kl. 18.00 - 21.00.               90 kr              Buffé, sallader och en varmrätt
 • Lördag - Frukostbuffé kl. 05.00 - 08.00             75 kr              Stor "bonnfrukost"
 • Lördag - Ryttarmiddag kl. 19,30                        250 kr,          

Filé buffé med lax, kyckling, goda sallader, tillbehör, bröd och dessert

Ryttarmiddagen (fullständiga rättigheter) bokas & betalas via TDB (lämna meddelande om fler än 1 pers. samt ev. specialkost) eller via Wärdshuset, 0640-174 17, This is a mailto link Bokas senast fredag eftermiddag. Meddela gärna wärdshuset om ni även vill äta fredag kväll och lördag morgon.

Servering tävlingsdagen: Enklare servering ordnas av Wångens Wärdshus och kommer att finnas i anslutning till Veterinärgrinden. Mackor, grillat, fika och godsaker.

Banan: Banan rids på tre olika slingor, A = Röd slinga på kartan och den är 32 km, B = Gul slinga på 28 km samt C= Blå slinga som är knappt 20 km. Banan innehåller extra allt, dvs skogsbilvägar, travslingor och stigar samt asfalt. Broar, ett vad (max 10 m och med fastbotten) ett par surhål samt många backar men bara ca 300 m grövre sten. Ni kommer att passera både kor, hästar, hundar och höns flera gånger. Tre korta skrittsträckor finns utspridda och vid ett par tillfällen rider ni längs åkerkanter och där är det viktigt att ni inte rider för långt ut i grödan. G= Groomplatser och vägen som kan köras upp i byn (mot Berge och Landverk) kommer att vara enkelriktad för groombilar så ni kommer ner till stora vägen igen vid skolan.

Banan är markerad med röda (hö), vita (vä) och gula (rakt fram) pilar. Samt blå/gula snitslar på stigarna och vid avgränsningar.

Vatten: Finns i stallarna och i snabbgroomnings området samt på groomparkeringen. Dessutom kommer det att finnas vatten + personal som groomar (erbjuder dricksvatten till hästarna samt vatten att hälla på) alla hästarna på slinga B's två högsta punkter, där medhjälparbilarna inte får köra. Ett vad passeras på slinga A.

Toaletter: Finns i alla stallar + ridhusfoajén samt två mobila toaletter i anslutning till VG, en för de tävlande med team och en för övriga.

Hovslagare: RJ's Hovslageri (Ronja Juntunen)sponsrar alla ryttarna och tar inte betalt för tappskor men ta med riktade egna extraskor.

Viktiga funktioner och telefonnummer

 • Tävlingsledare: Cecilia Andersson                     073 989 90 44
 • Domare: Marianne Eriksson                              070 691 64 16
 • Veterinär: Ulf Hedenström                                070 543 97 67
 • Sekretariatet: Catharina Andersson                   070 305 04 99
 • Resultatansvarig: Ulf Persson                            073 314 32 03
 • Banansvarig: Ronja Juntunen                             073 555 05 60
 • Hovslagare: Ronja Juntunen                               073 555 05 60
 • Säkerhetsansvarig/Speaker: Eva Borg               070 651 19 29
 • Sjukvård: Melanie Koren                                    070 360 70 11

 

Övrigt: Alsen har ingen mataffär, men i Nälden som ni passerar ca 15 km före Wången finns en ICA affär som har öppet 9.00-20.00 alla dagar, uttagsautomat finns även där. Tanka kan ni göra både i Nälden och i Alsen, både Bensin och Diesel. I Nälden finns även en Pizzeria och halvvägs därifrån till Wången finns en bra Thaivagn.

Varmt Välkomna önskar ABKoR!

 

Skribent: Melanie Koren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Alsenbygdens Kör och RK - Ridsport
Cecilia Andersson, Kösta 133
83593 Alsen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: alsenbygdenskork@gma...

Se all info