Hoppa till sidans innehåll

Policy om skadeförebyggande, trygghet och säkerhet


                                       ÄLTA TENNISKLUBB                                                                       

 Allmänt om Policy avseende Skadeförebyggande, trygghet och säkerhet

Under Älta TK:s aktiviteter ska medlemmarna alltid känna sig trygga och säkra, oavsett ålder och aktivitet.

Detta är utgångspunkten för Älta TK:s inställning:

Det är styrelsen/tränarnas ansvar att se till så att olyckor förebyggs och att medlemmarna kan känna sig trygga under våra aktiviteter.

Om en medlem upplever att en tränare eller annan person inom klubben beter sig olämpligt eller att medlemmen av någon annan anledning känner sig otrygg så vill vi att medlemmen och/eller medlemmens målsman kontaktar någon tränare eller styrelsemedlem. Medlemmar ska känna sig trygga med att ta kontakt med tränare och styrelse, känsliga saker hanteras naturligtvis därefter.

Vid tillfällen då det kan bli aktuellt att tränare, vuxna medlemmar eller föräldrar skjutsar till aktiviteter anordnade/erbjudna av Älta TK så är det självklart absolut förbjudet att den som kör har intagit någon alkohol eller andra droger. Om man märker att något inte är som det ska är det tränarnas och styrelsen skyldighet att agera.

Omskrivning:
Skadeförebyggande arbete innebär för oss att tränarna ska vara utbildade i hjärt- och lungräddning, att tränarna vet om och känner sig trygga med vad de ska göra i olika situationer, att vi har en säker närmiljö och att vi har tydliga regler. Vi strävar även efter att utbilda våra medlemmar för att öka kunskapen om säkerhet inom föreningen.

Vid utflykter och resor inom ÄTK:s regi, måste deltagare, precis som vid andra aktiviteter, göra som tränarna/ledaren säger. Självklart råder även sunt förnuft.

Alla tränare ska känna till föreningens krisplan.

Handlingsplan:
Vi arbetar skadeförebyggande genom att informera om de risker som finns vid våra olika aktiviteter. Vi har som mål att utbilda samtliga våra tränare i hjärt- och lungräddning samt första hjälpen. Utrustning så som första hjälpen kit, hjärtstartare, brandvarnare, brandsläckare med mera ska finnas till hands i våra lokaler. Nummer till krisgrupp samt till relevanta instanser ska finnas uppsatta i hallen. Vid en allvarlig olycka ringer vi 112.

Uppdaterad: 12 OKT 2016 13:28 Skribent: Mikael Lundqvist
E-post: Adressen Gömd

Ny ÄTK logga

------------------------------------------ 

Foton på denna sida är tagna av Stefan Brånn

 

 

Vill du synas här med en annons eller sponsra vår verksamhet med en rad fördelar för ditt företag.

Kontakta Mikael Lundqvist

0709-949855

 

Postadress:
Älta TK - Tennis
Box 6
13821 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@altatennisk...

Se all info