Hoppa till sidans innehåll

Tennisskola 8-18 år


Presentation Tennisskolan i Älta tennisklubb VT2022

 

 

Tennis i Älta Tennisklubb för juniorer

Älta TK är en tennisklubb som är öppen för alla som vill spela tennis. Klubben har som policy att låta så många juniorer som möjligt prova på tennisträning oavsett ålder, spelnivå och målsättning.

 Juniorverksamheten i Älta TK ska präglas av glädjen och gemenskapen i att spela tennis. Inom juniorverksamheten stöttar vi varandra, har kul på banan och eftersträvar ett gott kamratskap och en välkomnande atmosfär.

Som junior i Älta TK erbjuds du möjlighet till att utvecklas som tennisspelare utifrån dina egna mål och ambitioner.

 

Play & Stay tennis

 

Play & Stay är ett nytt sätt att introducera tennis på. Play & Stay går ut på att alla barn och vuxna skall kunna serva, spela och räkna redan från första lektionen. Det är ett sätt att anpassa racket, boll och bana efter nivå och ålder för att det skall bli lättare och roligare att spela tennis. Play & Stay konceptet delas upp i tre olika stadier för att kunna anpassa utrustningen beroende på barnets ålder och nivå. Här nedan presenteras dessa stadier:

 

 

 blobid4.png

 

 Minitennis   Miditennis   Maxitennis

 blobid5.pngblobid6.pngblobid7.png

 

 Miditennis

Miditennis riktar sig till barn i åldrarna 7–9 år. Miditennisbanans storlek är c.a 18 meter i längd och i bredd c.a 8.30 meter. Nätets höjd är 91,4 cm och storlek på racketarna är 25–26 tum. Boll typ är orangea bollar som är 50 % mjukare än en ordinarie tennisboll. Syftet med miditennisen är att barnen skall lära sig och utveckla:

  • Motoriken och koordinationen – kasta, fånga boll samt motoriska övningar som hoppa och springa
  • Ge barnen ännu mer förståelse och inblick i tennisens olika slag
  • Kunna behärska serven, volley, forehand och backhand
  • Kunna spela och räkna poäng
  • Att lära barnen de taktiska principerna

 

Maxitennis

Maxitennis riktar sig till barn i åldrarna 9–12 år. Maxibanans storlek är en fullstor tennisbana, d v s, 8.23 meter i bredd (singelbana), 23,77 meter i längd samt 91,4 cm i nät höjd. Storlek på racketarna är 26 tum. Boll typ är gröna bollar som är 25 % mjukare än en ordinarie boll. Syftet med maxitennisen är att barnen skall lära sig och utveckla:

  • Mer taktisk och teknisk förståelse – kunna på ett grundläggande sätt lägga upp en strategi innan match och försöka implementera denna
  • Kunna behärska tennisens alla slag – forehand, backhand, volley, serve
  • Kunna serva, spela, räkna och ha koll på tennisens alla spelformer med game, set, tiebreak och supertiebreak.

 

 

Utöver den ordinarie träningen anordnas varje år dagläger under skolloven, klubbresor inom Sverige och utomlands (Spanien), tränings- och tävlingsläger samt mycket mer.

För att uppmuntra till spontantennis får alla våra juniorer som tränar i tennisskolan och som är medlemmar i klubben spela gratis på lediga strötider. Juniorerna bokar strötider i bokningssystemet med en speciell kod som fås av tränarna. Strötider för juniorer kan endast bokas på plats och först efter det att timmen är påbörjad. Till och med det år barnet fyller 11 år får föräldrarna spela med barnen på juniortider. Från och med det år barnet fyller 12 år gäller spel endast juniorer emellan.  

Tennisskola 8-18 år

Vår målsättning är att erbjuda alla spelare i denna ålder en bred tennisskola som kan ge många tennisintresserade elever bästa möjliga hjälp att spela och vidareutveckla sig i tennis, allt efter förmåga och intresse. Grupperna består av 4-6 spelare samt en tränare.

Målsättningen för de elever som tränar en gång i veckan är att kunna hålla bollen i spel samt att räkna poäng. För dessa elever finns möjligheter att delta i klubbens interna tävlingar.

För elever som tränar 2-3 gånger i veckan gäller att eleverna visar intresse och vilja under träningarna. Eleverna deltar i klubbens egna interna tävlingar och KM. En målsättning är att ta steget från interna till externa tävlingar som t ex IF SO Tour där spel ordnas i olika klasser i åldrarna 8 -11 år. Tränarna hjälper gärna till att informera spelarna och föräldrarna om hur man anmäler sig till dessa tävlingar.

 Målsättningen för tennisskolan är:

-Att skapa en positiv och kreativ miljö för god utveckling

-Att få eleverna att bibehålla ett stort intresse för tennis

-Att lära eleverna tekniken i slag och rörelse

-Att lära eleverna grunderna i de taktiska principerna

-Att få eleverna att vilja spela matchspel

Ansvarig tränare för tennisskolan har regelbundet en dialog med övriga tränare i klubben med målsättningen att hela tiden skapa så jämngoda grupper som möjligt och därmed ge eleverna bästa möjlighet till utveckling.

I tennisskolan:

- Passar man tider

- Gör man sitt bästa och visar vilja att utvecklas

- Lyssnar man på sin tränare

- Är man en god kamrat mot övriga elever i gruppen

- Har man med sig racket, inneskor och fylld vattenflaska

 

Förväntningar på föräldrar med barn i tennisskolan

-Att man stöttar och uppmuntrar sitt barn i syfte att behålla spelglädjen

-Att man är en bra ambassadör för klubben

 

Terminsavgift:

1 timme i veckan 2300: -

2 timmar i veckan 3600: -

3 timmar i veckan 4400: -

Medlemsavgift 200: - per kalenderår

 

 

 

Bra att veta:

Medlemsskap är obligatorisk för våra juniorkurser.

Inställd träning gäller under följande dagar/lov: Klubbmästerskap (februari), sportlov (v9), skärtorsdag, långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk, påsklov, kristihimmelsfärdsdag, Sveriges Nationaldag, höstlov (v44) samt under vår tävling Älta Old & Young Cup (nov).

Vi tillämpar automatisk återanmälan. Detta innebär att du som spelare per automatik är anmäld till kommande termin. Om du vill hoppa av din kurs, gör du en avanmälan. Se nedan:

Avanmälan inför kommande termin:

Elever som tränar i klubbens juniorverksamhet anmäls automatiskt till nästa termin. Om eleven inte vill fortsätta nästa termin behöver detta anmälas till klubben. En skriftlig avanmälan ska göras till ansvarig tränare för tennisskolan senast 1:a juni inför höstterminen och senast 1:a december inför vårterminen. Vid icke registrerad avanmälan debiteras 500:-. Avanmälan skickas till: This is a mailto link

Om ingen avanmälan gjorts innan vårterminen/höstterminen pågått 1 vecka, debiteras full terminsavgift. Terminsavgiften baseras på det tennisschema eleven haft under föregående termin. 

 

 

 

 

 

Terminsavgift:

1 timme i veckan 2300:-

2 timmar i veckan 3600:-

3 timmar i veckan 4400:-

 

 

Medlemsavgift 200:- per kalenderår

 

Intresseanmälan

I följande länk kan ni göra en intresseanmälan till klubbens tennisskoleverksamhet. Ansvarig tränare återkommer sedan när plats dykes upp.

 Intresseanmälan tennisskolan VT-22

Anmälan tennisskola

 

Villkor

Medlemsskap är obligatorisk för våra juniorkurser.

Terminen följer skolan. Som exempel har vi HT - 21 start v 34 t.o.m v 51. VT - 22 start v 2 t.o.m v 24. 

Inställd träning gäller under följande dagar/lov: Klubbmästerskap (februari), sportlov (v9), skärtorsdag, långfredag, påskafton, påskdagen, annandag påsk, påsklov, kristihimmelsfärdsdag, Sveriges Nationaldag, höstlov (v44) samt under vår tävling Älta Old & Young Cup (nov). 

Vi tillämpar automatisk återanmälan. Detta innebär att du som spelare per automatik är anmäld till kommande termin. Om du vill hoppa av din kurs, gör du en avanmälan. Se nedan:

Avanmälan inför kommande termin:

Elever som tränar i klubbens juniorverksamhet anmäls automatiskt till nästa termin. Om eleven inte vill fortsätta nästa termin behöver detta anmälas till klubben. En skriftlig avanmälan ska göras till ansvarig tränare för tennisskolan senast 1:a juni inför höstterminen och senast 1:a december inför vårterminen. Vid icke registrerad avanmälan debiteras 500 :-. Avanmälan skickas till: This is a mailto link

Om ingen avanmälan gjorts innan vårterminen/höstterminen pågått 1 vecka, debiteras full terminsavgift. Terminsavgiften baseras på det tennisschema eleven haft under föregående termin. 

 
Uppdaterad: 28 AUG 2018 13:22 Skribent: Serdar Kaya

Ny ÄTK logga

------------------------------------------ 

Foton på denna sida är tagna av Stefan Brånn

 

 

Vill du synas här med en annons eller sponsra vår verksamhet med en rad fördelar för ditt företag.

Kontakta Mikael Lundqvist

0709-949855

 

Postadress:
Älta TK - Tennis
Box 6
13821 Älta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@altatennisk...

Se all info