Hoppa till sidans innehåll
Crosskolan

Crosskola


Vi i Älvbygdens MK arrangerar varje år en crosskola/ungdomsträning vars mål är att på ett lekfullt sätt lära barn och ungdom, kille som tjej att köra cross på ett riktigt och säkert sätt. Vi lär ut de viktigaste grunderna så som tecken, flaggsignaler och tränar teknik. Det finns inga krav på förkunskaper mer än att du kan cykla. Vi anpassar crosskolan efter den enskilda individens förmåga.

Barnen delas in i grupper efter kunskapsnivå, för att upprätthålla så hög säkerhetsnivå som möjligt, att alla känner sig trygga, samt för att ge bästa förutsättningar till inlärning. Alla hjälps åt att maximera säkerheten och påminna varandra om detta arbete.

Inom barn & ungdom har vi grupper för små som stora upp till 16 år som kör 50cc, 65cc, 85cc och 125cc. De som inte har guldhjälmslicens erbjuds att ta guldhjälmslicens vilket krävs för ungdomar upp till 12 år för att kunna tävla inom motocross. Det år man fyller 13 år behövs en klubblicens i alternativt ungdomslicens i Älvbygdens MK  vilket vi också hjälper till med. Här får också du som ny crossförälder lära dig regler, flaggor, teckenspråk till förare och invigas i gemenskapen det innebär att vara crossförälder. Träningarna innehåller både praktik och teori. 

 

REGLERNA KRÄVER FÖLJANDE (För att få åka på en riktig crossbana)

  • Hjälm
  • Ryggskydd
  • Bröstskydd (Oavsett hårdhet)
  • Kraftiga stövlar
  • Handskar
  • Skyddsglasögon av motocrosstyp
  • Knäskydd
  • Armbågskydd

 Man behöver också en egen motocrosscykel för att delta.

Alla som är inskrivna i crosskolan får möjlighet att genomgå guldhjälmsutbildning under året. Läs gärna informationen via länken nedan för att förbereda er. Det är viktigt att vårdnadshavare tilsammans med sina barn läser informationen nedan.

länk till Guldhjälmsteori

Crosskolan har träning på torsdagar kl 17-20.00.

Har ni mer frågor får ni gärna kontakta oss This is a mailto link

Uppdaterad: 30 APR 2018 15:32 Skribent: Robban

Stendahlsbil_banner_v3

Postadress:
Älvbygdens MK
Box 80, Älvängen
44622 Älvängen

Kontakt:
Tel: 0720116317
E-post: alvbygdensmk@gmail.c...

Se all info