Hoppa till sidans innehåll

Klubbhästarna


I ridklubben finns just nu 7 st lektionshästar.
 
Wilma         Sevilla "Wilma" är en welshponny på ca 130 cm i mkh. Hon är född 1992 och "still going strong". Wilma är mångas favorit då hon har en härlig framåtbjudning och älskar att hoppa.

Mel Super Sonic "Sonic" är en Appaloosa på ca 160 cm i mkh. Han är född 2012 och är den yngsta hästen på ridskolan. Han går bara enstaka lektioner under veckorna än så länge men ska succesivt sättas in mer i arbetet som ridskolehäst. Han är jättesnäll vid ridning och väldigt välutbildad för sin ålder, hoppar bra med lite inramning. Han kan vara lite kittlig vid borstning men säger du bara till vänligt men bestämt så gör han ingenting.

Reza Tabac " Reza" är en lånehäst född 2006. Hon är en kallblodstravare på ca 150 cm i mkh. Reza är väldigt pigg att rida, tar galoppfattningar bra, älskar att hoppa och gör det väldigt bra! Hon är snäll att borsta och göra iordning men blir lätt orolig om hon är ensam i stallet.
 

 
  Eken       Ekwador "Eken" är ett polskt halvblod född 2002. Han är ca 165 cm i mkh. Eken är mångas favorit eftersom han är så snäll och han går med alla våra elever, från de allra minsta knattarna upp till de vuxna. Han är jättesnäll att rida och sköta men han vill  inte sitta fast när du ska borsta, sadla och tränsa. Eken har lagom mycket bjudning, fattar galopp snällt och gillar att hoppa.

 
    Nellie      Mely's Rita "Nellie" är en New Forestponny född 1998. Hon är ca 140 cm i mkh. Nellie är mångas favorit då hon är supersnäll både att sköta och att rida. Hon har en härlig framåtbjudning och är en perfekt ponny att lära sig att galoppera på. Nellie gillar att hoppa fast man måste vara ganska bestämd på henne. I hoppningen tycker hon  även att det ska gå extra fort så det gäller att hålla i sig och rama in henne.
 


 
Dali         Dali är en Norsk fjordhäst född 1998. Hon är ca 140 cm i mkh. Dali är jättesnäll att sköta och att rida. Ibland kan hon vara ganska envis och göra som hon själv tycker och då måste ryttaren vara extra bestämd och envis också. Dali gillar att hoppa om du ramar in henne mellan skänkel och hand annars smiter hon gärna förbi hindret. Dali är väldigt orädd och lugn av sig vilket gör att hon kan vara med på det mesta. Är det tävling så blir hon lite extra pigg och då gäller det att hålla i sig!

 

  

   Sessan    Precious "Sessan" är en Dartmoorponny född 2003. Hon är ca 100 cm i mkh. Sessan är jättesnäll vid borstning, sadling och tränsning. Hon är ganska envis vid ridning och vill inte gärna gå först, men har hon någon framför sig så går det bra. Hon kräver en tuff och envis ryttare som vet vad den vill. Sessan gillar att hoppa och gör det väldigt bra. Lite roliga fakta att veta är att Sessan har blivit utsedd till exteriört bästa Dartmoorponny i Sverige 2016.
 
 
 
 
 
 
 
 
Anläggningsskiss Vårhoppet
Anläggningsskiss Vårhoppet
Apple_KJ
halloween
Paskshow_2017_webb
Paskshow_2017_webb
påskshow
Resultat häst
Resultat ponny
Tuffing.bak
 
 
 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Älvdalens RK - Ridsport
Porfyrgårdsvägen 33
79690 Älvdalen

Kontakt:
Tel: 0251-10525
E-post: This is a mailto link

Se all info