Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


En nästan 50- årig historia...

Ja, så är det. Alvesta Ridklubb har snart funnits i 50 år. Än är det inte riktigt dags för 50- årsjubileumet, men föreningen kan ändå stoltsera med en lång historia.

 

Klubben startade 1966 av ett antal hästentusiaster i Alvesta. Klubben var då endast en stallklubb, men ganska snart drogs även en ridskoleverksamhet igång i Spåningslandaområdet, där klubben fortfarande håller till. Från början ägde inte föreningen några egna hästar utan privatägda hästar lånades in till ridskolan. Så småningom köptes det in egna ridskolehästar när verksamheten tog fart mer och mer.

 

Även om klubben alltid haft sin verksamhet i Spåningslanda har det inte varit helt utan turbulens. Tidigt 90- tal hade kommunen planer på att bygga bostäder i samma område och föreningen hade ingenstans att ta vägen. Tack vare ett enormt engagemang av klubbens medlemmar med bland annat demonstrationståg genom samhället fick klubben vara kvar på sina ägor och stallet byggdes även ut ett par år senare.

 

Dagens verksamhet

I dag är Alvesta Ridklubb en ridskola ansluten till Svenska Ridsportförbundet med cirka 160 medlemmar, varav 140 stycken är ridande. Det bedrivs ridskola för både vuxna och barn samt handikappridning. Föreningen har fortfaradne en omfattande ungdomsverksamhet. Vi uppfyller SvRF:s högt ställda krav på godkänd ridskoleverksamhet och har två heltidsanställda ridlärare, båda med utbildningsgrad level III. Klubben drivs helt på idell basis.

Uppdaterad: 09 AUG 2017 15:25

Kontaktuppgifter 

tel: 070-5912889

This is a mailto link

 

Har du foton eller info till hemsidan, maila:

This is a mailto link


 

Gilla oss på Facebook!

Stort tack till våra sponsorer!

hjortsberga_alvesta (2)

Postadress:
Alvesta RK - Ridsport
Birgitta Fast, Spåningslanda
34235 Alvesta

Kontakt:
Tel: 0705912889, 047212889
E-post: This is a mailto link

Se all info