Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Aktuellt:"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Aktuellt:


Disciplin på plan

Lite nytt för säsongen från region syd som administrerar J18 och J20.

3 st game missconduct innebär 1 match avstängning.

För er som har visir: att inte använda tandskydd kommer inte bestraffas under matchen utan rapporteras till disciplinnämnd för ev bestraffning, i form av böter.

En administrationsavgift vid disipinärenden (även uteblivet tandskydd) har införts med 600:- utöver straffet. Vid upprepat disiplinärende kommer spelaren bli fakturerad avgiften.

Även hårdare tag mot snacket på isen, även spelare emellan.

Från styrelsen:

Avgift på 600kr kommer tas ut gällande disciplinärenden från förbundet (avgiften gäller matcher som administreras av region syd, i vårt fall Juniorer och A-lag), denna kostnad ska belasta enskild spelare. Styrelsen beslutar att första tillfället ej belastar spelare, kommande tillfällen faktureras med avgiften som faktureras från förbundet (600kr).

 

Vårda din utrustning

Här kommer tips på hur man på bästa sätt vårdar sin hockeyutrustning.

All hockeyutrustning går utmärkt att tvätta. Det som gör att utrustningen ofta luktar illa är att bakterier växer i gammal svett och smuts. Det är inte coolt att ha en sunkig utrustning – det är ohygieniskt och kan i värsta fall orsaka infektioner eller eksem om elaka bakterier får fäste

HJÄLM

Se upp med djupa repor i hjälmen. Det kan vara början till en spricka. En hockeyhjälm är att betrakta som en färskvara och när glansen försvunnit och den blivit matt har hjälmen gjort sitt.  Efter 2-3 år brukar det vara dags att byta, och därför bör du undvika att köpa en begagnad hjälm. Hjälmen kan handtvättas med tvållösning och duschas ren för att sedan lufttorkas. Visiret rengör du bäst med vanligt tvål och vatten eller med "antifogspray" som även förebygger imma på visiret.

Gallret måste också kollas regelbundet. En kraftigt böjd tråd kan gå av nästa gång den träffas av en puck. Böj aldrig tillbaka gallret, då försvagas det ännu mer.

HALSSKYDD

Halsskydd maskintvättas i 40° och hängtorkas. Ha gärna ett extraskydd.

KROPPSSKYDD

Dessa skydd (hockeybyxor, benskydd, axelskydd, armbågsskydd, sups)

maskintvättas i 40° (använd gärna en tvättpåse). De går att centrifugera men använd inte torktumlare. Tag isär skydden så mycket som det går. Sätt ihop alla kardborrband innan tvätt så skydden hålls isär. Hockeybyxor och benskydd i större storlekar kan dock vara för stora för att få in i 5-7 kilosmaskiner som man vanligtvis har hemma.

HANDSKAR

Handskarna bör inte tvättas i hög temperatur men det går bra i 30°. Luktar de illa så ha i en matsked ättika också, vilket tar bort lukten. Använd inte sköljmedel. Hängtorkas.

Skinnet/konstskinnet i innerhanden får inte torka för varmt eller för fort. Då blir det hårt och kan spricka. Låt handskarna hänga i närheten, men inte direkt på en värmekälla.

Smörj gärna in innerhanden med något läderfett, t.ex. minkfett, även inne i handsken vilket

gör att skinnet håller sig mjukt längre. Vid mindre hål i innerhanden kan man sätta dit en lapp. Dom flesta handskar från 11” går även att byta hela innerhanden på.

UNDERHÅLL AV SKRIDSKORNA

Tänk på att alltid använda skridskoskydd i omklädningsrummet och till/från isen. Se till att skydden är hela och rena. Spola rent dem under rinnande vatten när de är smutsiga. Använd mjuka skydd när skridskorna förvaras. Spola gärna av skenorna i varmt vatten. Torka alltid av skenan efter användning. Sätt aldrig på vanliga skridskoskydd efter att ni torkat. De mjuka skydden däremot suger upp eventuell fukt som finns kvar på skenan.

Ta upp sulorna så att skon torkar inuti annars riskera nitarna att lossna och hållaren blir lös vilket kan leda till allvarliga fotskador.

Vid nerslipad eller skadad skena går den att byta på de flesta skridskorna som säljs idag, dock endast i undantagsfall på billigare barnskridskor. Detta gäller även skenhållaren.

 

Länkar till alla våra serier:

Alvesta SKs serier säsongen 2018-19

A-lag  http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9166

J20 http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9543

J18 http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10008

A1 http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9740

A2    http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9759

B1    http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9749

B2  http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9772

C1  http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9805

C2    http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9811

 

 

 

(2014-04-02 11:58)
Här kan ni följa våra serier under säsongen 2018-2019.
 

Filtrera nyheter

År Månad

Sommartider på kansliet

Semesterstängt v.27-31

Öppettider 1/5-31/8

Telefon: Mån-Fre kl. 08:30-12:30
Besök:
Enligt överenskommelse

Övriga tider går det bra att skicka ett mail till kansli@askhockey.se

Välkommen!

Med vänlig hälsning
Hanna

Postadress:
Alvesta SK - Ishockey
Bengt Klangs väg 1D
34236 Alvesta

Besöksadress:
Bengt Klangsväg 1d
34236 Alvesta

Kontakt:
Tel: 047213610
E-post: kansli@askhockey.se