Hoppa till sidans innehåll

Info Hanaslövsområdet


Alvesta kommun äger marken runt berget. Området är ett tätortsnära skogsområde med många besökare. Detta medför att det finns många intresserade med olika åsikter om skötseln.

Långt framskridna planer finns på att inrätta ett kommunalt reservat i anslutning till skidbacken.

 Namnet” Hanaslövsberget” har tolkats som ” Hana-leks-berget” dvs. berget där tjädrarna,

fjärhanarna, lekte. Inom området finns en rik flora och, innan stormen Gudrun, områden med gammal skog. Inventering/kartläggning över vad som kan göras för att rädda naturvärden för framtiden är påbörjad.

Sedan början av 1980-talet finns skidbacke med lift på området. Snökanonerna och övrig skötsel av backen utför Friluftsfrämjandet som dessutom har skidskolor för utförsåkare.

Elljusspåren och konstsnöspåret sköts av Alvesta SOK.

Hanaslövsgården inrymmer klubblokaler för Asok och Friluftsfrämjandet. Dessutom finns det värmestuga och serveringslokal som är öppna när skidbacken är i gång.

Omklädningsrum och bastu är öppen för allmänheten tisdag 18-20 och söndagar 10-13, vid de tillfällen då klubben har egna träningsarrangemang. Vilka dagar det är träning anslås på dörren.

Förutom elljusspåren finns det många stigar att vandra på. Ett av spåren binder samman Hanaslöv med Spånen - området där badplats finns.

Området kan utvecklas till att bli en plats med många olika fritidsysselsättningar.

Uppdaterad: 31 MAJ 2018 19:36 Skribent: Anders Westström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Alvesta SOK
Hans Sjögren, Enevägen 23
34261 Moheda

Kontakt:
Tel: 047270950
E-post: This is a mailto link

Se all info