Hoppa till sidans innehåll

Alvik Basket Camp 2020 - Stockholm edition


Ända sedan 70-talet har Alvik inlett varje säsong med träningsläger. Tusentals alvikare har varit med genom åren. Vi kallar det Alvik Basket Camp! ABC kort och gott.

Att få träna, spela, och leva basket under en hel vecka är grymt kul. Att få umgås med spelare och ledare i alla åldrar är fantastiskt! 

För första året kör vi ABC - Stockholm edition. Vid sidan av kärninnehållet basket har vi möjligheter att göra vår försäsong till något mycket speciellt. Förutom basket- och fysträningar, kommer lägret även innehålla föreläsningar, utbildningar, bad, grillkväll, 3x3-turnering, coachmatch och massa roliga tävlingar. Då vi i år kommer arrangera en del utav lägret på Kärsön finns det möjligheter för att testa på utmanande samarbetsövningar och andra roliga aktiviteter som äventyrsbana, beachvolleyboll, frisbeegolf, kanot och basket på utomhusplaner. 

På förmiddagarna kommer det vara träningar med individuellt fokus och varje grupp kommer få träffa på nya tränare och ett nytt tema varje dag. På eftermiddagarna kommer det vara lagträningar med det lag och den tränare man kommer ha under säsongen. Om just ditt lags coach inte kommer att kunna vara på plats under veckan så kommer en annan coach att ta hand om laget. Det kommer vara många duktiga coacher på plats och en av dem är herrlagets nya head coach samt ansvarig för NIU, Jesper Andersson. Spelare från dam- och herrlaget kommer vara på plats för att inspirera de yngre spelarna i föreningen. 

Lägret kommer även ha en fystränare som hjälper alla grupper att få en bra start på säsongen. 

En del av fysträningen kommer ledas av David Huynh, West Barbell Club. David är certifierad styrke- och konditionsspecialist med en examen i Kinesiologi. Han har jobbat med individuella idrottare på Olympisk nivå från bl.a. USA, Ryssland och Japan. Han har även arbetat med La Kings (NHL), Golden State Warriors (NBA) och LA Clippers (NBA). Idag jobbar han bl.a. med flera av de svenska dam- och herrlandslagsspelarna.

Det kommer även finnas löptränare på plats för att instruera spelarna i löpteknik. En viktig del för att som spelare kunna springa snabbare, få bättre uthållighet men också för att förebygga skador. 

Just nu har vi ca 190 spelare anmälda till lägret och det går bra att anmäla sig fram till torsdag 9/7. Det kommer fyllas på med fler roliga överraskningar under sommaren så in och anmäl er till sommarens roligaste läger, ABC- Stockholm Edition! 

 

ANMÄL DIG HÄR

PRAKTISK INFORMATION

Datum
10-14 augusti 2020

Plats
Stockholm. Kärsön, Åkeshovshallen, Stora Mossen och Thorildshallen. 

Åldersgrupper
Lägret är öppet för alla födda 2009 och äldre. 

Max Antal Platser: 300st

Kost 
Lunch och mellanmål kommer levereras varje dag. 

Kostnad
Lägeravgiften är 2 500 kronor. Då ingår allt som krävs för att ha ett riktigt lyckat läger: träning, mat, och såklart alla andra aktiviteter vi genomför under lägret.

Betalningsinformation- 
Sista dag för anmälan är 9 juli. Gör betalning antingen via swish 123 613 8697 eller via bankgiro 204-5698. 
Märk betalningen "ABC2020 FÖRNAMN EFTERNAMN".

Om du vill dela upp betalningen mejla This is a mailto link så ordnar vi med det. 
Den fullständiga betalningen skall vara Alvik tillhanda senast 9 juli. Anmälningar där det saknas betalning kan ej godkännas. För anmälningar efter 9 juli tillkommer 250 kr i tilläggsavgift. Anmälningar efter 9 juli kommer ej att kunna behandlas förrän tidigast den 27 juli. 

Avanmälan efter 30 juni måste styrkas med läkarintyg och då får man tillbaka 1 500kr av anmälningsavgiften.  

ANMÄL DIG HÄR

OBS: Sena anmälningar efter 9 juli kommer ej behandlas eller kunna konfirmeras förrän 27 juli, dvs vi kan inte garantera plats på lägret förrän 27 juli, då kansliet är stängt pga semester.

SCHEMA FÖR ABC - STOCKHOLM 2020 
Hittar du här: SCHEMA

Det är under åren många Alvikare som har gått från ABC till större uppdrag runt om i basketvärlden.

ABC var för mig årets höjdpunkt! Basketmässigt är det en jättebra start på säsongen. Men det är allt runt omkring som jag gillade mest. Hela klubben är där, du hänger med alla och lär känna nya kompisar som du senare under året kommer att träffa på i baskethallarna! Sen är såklart kabarén och discot alltid skitkul”.- Ludde Håkanson, Alvik P96 och en av svenska landslagets mest framträdande spelare.

"Jag längtade till ABC hela sommaren. Jag visste dam-och herrlagen skulle vara där, vilket jag tyckte var så coolt eftersom dom va mina förebilder och jag ville bli lika bra som dom en dag. Det var häftigt för mig att vara där alla alvikare var samlade på en plats och dom skulle vara min familj under en vecka. jag längtade efter ABC hela sommaren, och efter ABC kunde jag inte vänta på att säsongen skulle starta. ABC peppade mig och fick mig att verkligen uppskatta Alvik som en familj" - Anna Lundquist, Alviks framgångsrika F96, spelat i damlaget, ungdomslandslag, Siena College (USA) och numer Norrköping Dolphins.

Det som jag älskar med ABC är att det är ett seriöst och riktigt läger för alla. Oavsett ålder, kön, nivå och ambition. Lite som på en EBC-omgång får deltagarna uppleva att basket är stort och coolt.” – Orkan Berktan, barn och ungdomsansvarig på Svenska Basketbollförbundet, tidigare elitspelare och mångårig anställd och coach i Alvik.

 

 

 

 

 

Postadress:
Alviks BBK - Basket
Bergslagvägen 60
16875 Bromma

Kontakt:
Tel: 08870410
E-post: kansliet@alvikbasket...

Se all info