Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet.

16 JUN 2018 14:45
Vi ser ju att det rör på sig i kulisserna, det pratas och tycks till, det sprudlar av ideér. En mycket rolig och händelserik början på året i Älvsbyns Motorsällskap.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2018 14:45

Vi har idag 5 grenar aktiva med rallycross, folkrace, radiostyrd bilsport, snöskoter samt motocross. Högheden har blivit ett populärt tillhåll för oss gillar då det brummar och låter, doftar bränsle och umgås med likasinnade.

Arbetet har påbörjats att återställa Höghedens motorstadion till sin forna glans, planeringen är i full gång för att förbättra såväl anläggningen i stort som banorna i sig. 

Rallycrossen växer, nya förare dyker upp och klassen 2150 har ökat markant de senaste åren.
2018 ser det ut att bli inte mindre än 3 tävlingar här hos oss! 

Folkrace är fortfarande en rätt stor klass där ÄMS har flertalet förare som slåss högt upp i resultatlistorna och vi har väldigt bra påfyllning i juniorleden. Pärlracet har juniorerna i fokus och sedan i början på Augusti kommer höjdpunkten i många folkraceförares säsong – Älvsby 3-dagars. 3-5 / 8 kommer här att sjuda av liv, spännande dueller och den kanske största och mest prestigefyllda titeln i Norra Sverige delas ut. Senior, Dam, Junior och Veteran mästare ska koras i 2018 Älvsby 3-dagars, MISSA INTE DETTA!

Radiostyrd bilsports arena ligger en liten bit från motorstadion, ett stenkast från älven, omgiven av träd och har vuxit till en fantastiskt fin anläggning – ett fantastiskt arbete är nedlagt där. ÄMS stolta över de framgångar som våra förare nått. I år har vi förare som kör i SM! Helt klart värt ett besök för den som vill se spännande racing på högsta nivå och varför inte prova på! En sport för alla åldrar! 

Snöskoter och motocross känns som dom är på gång och här pågår det febril aktivitet för att öka deltagarantalet så att även dessa sporter kommer fram igen. Träning är på gång för motocross och vi hoppas på många nybörjare inom dessa 2 grenar då man här kan börja vid relativt låg ålder och för en klart rimlig peng!

Vi behöver dig! Medlemmar, funktionärer och förare. Funktionärer är våra hjältar och utan dessa är vi helt chanslösa. Avsikten är att öka antalet licensierade funktionärer och vi behöver intresserade att hjälpa till. Vid intresse kring att eventuellt börja så ta kontakt med oss så guidar vi er gärna in i vår värld, såväl förare som funktionärer.

Allt börjar med ett medlemskap i klubben, en kort utbildning inom det område du är intresserad av och sedan är du igång – svårare än så är det inte.

Jimmy Selin
Ordförande
Älvsbyns Motorsällskap

Skribent: 

Nästa tävling:
6/10 Klubbmästerskap folkrace och rallycross. Första start 11.00

Tävlingar 2018
9 Juni Rallycross Nordic RX
16 Juni Folkrace
3-5 Augusti Älvsby 3-Dagars

 

 

Älvsbyns MS samarbetar med arvsfonden.

Postadress:
Älvsbyns MS
Högheden 300
94293 Älvsbyn

Besöksadress:
Högheden 300
94293 Älvsbyn

Kontakt:
Tel: 070-7655597
Fax: 0929-72909
E-post: This is a mailto link

Se all info