Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Skidförbundet


SM längdåkning 2021

(2021-01-26 19:29)
SM i längdåkning närmar sig och arrangerande Borås SK informerar inför tävlingarna.
 
Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland i februari 2021.
 
En utbildning som verkligen innehåller praktiska moment. Så beskrivs ett samarbete mellan SSF, Peak Innovation och Latti Östlund vid Vålådalens Fjällstation när man nu lanserar utbildningen som riktar sig till medelerfarna pistmaskinsförare.
 

Checkpoint 1 JSM

(2021-01-25 22:06)
SSF informerar om JSM i längdåkning 2021.
 
Det har blivit Sveriges tur att stå som arrangör för världscupen när de Svenska skidspelen i Falun ska avgöras i helgen. Ett annars publikfyllt Lugnet får istället för publik nöja sig med extra många svenskar på start.
 
Trots kort varsel och en mängd pandemiutmaningar räckte Järpens SK och Åsarna upp handen och tog på sig ansvaret för att arrangera varsin observationstävling under januari månad inför det snart stundande JVM i Vuokatti, Finland.
 
SSF informerar om Skandinaviska Cupen.
 
Allt faller sakta på plats för att Skid-SM 2021 ska kunna genomföras i Borås. Borås SK, som tillsammans med ett flertal Boråsklubbar arrangerar mästerskapet, har nu den snö som krävs för att kunna säkerställa banan för tävling på Borås Skidstadion.
 
Anna Dyvik krossade återigen allt motstånd och Marcus Ruus vann en tight herrtävling. Volkswagen Cup i Torsby blev likt gårdagens sprint en utslagsgivande tillställning när distanslopp stod på programmet.
 
Anna Dyvik och Anton Persson, så heter sprintsegrarna under den första Volkswagen Cup-dagen i Torsby. När Dyvik var i en helt egen division under hela dagen så var det betydligt mer rafflande uppgörelser i herrklassen.
 
Den första deltävlingen av Volkswagen Cup genomfördes för två helger sedan i Östersund. Kylan som inramning från den gången har övergått till varmare väder i Torsby som nu står redo att bjuda in till distans- och sprinttävlingar i klassisk stil.
 

Tävla på träning

(2021-01-22 09:33)
Även om årets tävlingssäsong inte är som vanligt så kan vi ändå skapa tävlingslika moment, med fart och fläkt, i den vardagliga träningen på hemmaplan. Varför inte prova att träna med nummerlappen på?
 

BAUIs Skidskola

(2021-01-21 15:50)
Genom BAUIs Skidskola kan ni på ett smidigt sätt erbjuda glädjefyllda aktiviteter för barn på längdskidor. Ta chansen om ni just nu har snö!
 
Nu finns en unik möjlighet för både ledare, föräldrar och aktiva skidungdomar mellan 13 - 16 år att lära mer om mental träning och tankegångar i tävlingssituation. I en serie webbinarier ger Anneli Östberg konkreta råd inom mental träning.
 

Den förutsägbara ledaren

(2021-01-20 13:02)
Nu finns möjlighet att lära dig mer om ledarskapets dolda utmaningar och en inkluderande metodik - missa inte Svenska skidförbundets webbinarium med Måns Lööf!
 

Postadress:
Andrarums IF
Andrarums IF, Brunnsvik
27355 Brösarp

Besöksadress:
Andrarums IF, Brunnsvik
27355 Brösarp

Kontakt:
Tel: 041473132
E-post: styrelsen@andrarumsi...

 

Sponsorer