Hoppa till sidans innehåll

Reportage om 25-manna

03 NOV 2019 17:48
Läs Ola Häggströms reportage från årets 25-manna i Stockholm.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 17:48

Andrarums IF slog flera topplag i 25-mannastafetten!

Plats 216, näst bästa hittills!

 

Rubriken är sann! Med säkerhet och väl inövad stämplingsdisciplin besegrade Andrarums IF:s 25-mannalag de stora topplagen IFK Göteborg lag 1 (fjolårsvinnare), Stora Tuna IK lag 1 och OK PAN-Kristianstad lag 1 (båda topp 20).

 

Allra mest spännande var starten, nästan fyra hundra löpare rusade över fältet, leddes in i fållan i riktning mot startpunkten och upp på bron. Magnus Härwell, vår startman, långt ramme. Bron över publiken hamnade i svängning och fundamentet på ena sidan började luta. Klungan fick sakta in och startnervositeten fick extra krydda över den vinglande konstruktionen.

 

Väl igång flöt det bra för vårt lag. Harald styrde och ställde i växlingsfållan. Janne Gradin höll uppsikt över skogsbrynet inför sistakontrollen. Efter Jannes förvarning var det flera minuters spurt innan kartan kom i nästa löpares hand: Magnus H löpte raskt, växlade till Elin, som efter en bom mot ettan gick snabbt och säkert (Patricia gjorde likadant på sista), växlade till Janne N (också grymt snabb), Marielle, Smén och Anette B höll god fart på tredjesträckan, jämnaste kvartetten var Anette T, Vide, Clara och Kent som höll sig inom en minut och fem sekunder! Jesper visade sedan framfötterna på femte, gick ut först men växlade ut drygt tio minuter innan Ola, Johan och Heide (snabbast som vanligt) damp in som en klunga inom 37 sekunder till växlingen.

 

Damsträckan, sjätte, sände ut en nervös Johanna som klarade trycket, Maria visade var skåpet skall stå och Erika och Ingela följde upp med stabila löp. I efterhand kunde Brian med sitt försprång promenerat runt banan men kom in med nitton minuter till godo. Bättre timing inför de tre individuella sträckorna hade Erik, Sam och Magnus N-E. De kom in inom loppet av tre minuter och släppte ut en taggad Stellan.

 

Nu handlade allt om Stellan och Jonas skulle göra mirakelprestationer för att hinna före omstarten. Vi tuggade på nagelband, kompassremmar och buffar i oro och nervositet. Stellan och Jonas gjorde bra, men inte så bra lopp. Jonas tog kontroller i fel ordning men begrep det i tid och räddade laget från diskvalificering, omstarten gick-och Patricia var främst, leddes nu förbi bron som inte skulle klara ännu en folkmassa. Lite för ivrig gjorde som sagt Patricia en bom på väg till första kontrollen men redde ut problemen och avslutade så att Andrarums IF fick en fin plats 216!

 

I Backspegeln är det bara kanonåret 2018 vi fick en bättre plats (175 mot tidigare års 226-272). I planerna för kommande år ingår att rekrytera en lagom ung tjej som kan överbrygga glappet mellan Vide och Tuva...

 

Uppresa och nedresa bjöd på sedvanlig Dinners-måltid i Ödeshög, Uffe busschaufför var älskvärd som vanligt, söndagen bjöd på fint väder och en trevlig medeldistans i nu bekant terräng. Årets nyhet var barnfamiljernas badutflykt mitt på lördagen.

 

För mig vid pennan var det roligt att min kära dotter växlade över till mig i stafetten, och att jag nästan svarade upp mot förtroendet att få en långsträcka (Johan slog mig med nio sekunder). Gladast var nog Jonas dagen därpå som bommade mindre i vår klass och slog mig med trettiotre ljuva sekunder, de sekunderna bjuder jag gärna på; Tack Jonas och Maria för planering och förarbete och Harald för lagledningen.

 

Ola Häggström

 

Skribent: Christian Glantz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Andrarums IF
Andrarums IF, Brunnsvik
27355 Brösarp

Besöksadress:
Andrarums IF, Brunnsvik
27355 Brösarp

Kontakt:
Tel: 041473132
E-post: This is a mailto link