Hoppa till sidans innehåll

Våra hästar


Simpson

Född: 2003
Pappa: Gullabos Herkules RFN 146
Mamma: Silja
Morfar: Fellow RFN 78
Mankhöjd: 147 cm, D-ponny
Färg: Brun
Simpson är en New Forest som kom till oss 2008. Simpson eller Simpa som hans smeknamn har blivit är en riktig gentleman som alltid ställer upp för alla. Simpa är en lugn och trygg kille med hjärtat på rätt ställe. Han går med alla elever, barn, ungdomar och vuxna. Han är en sån typ av häst som blir vad man gör honom till, varje ridpass. Är man osäker är han den som stöttar upp och hjälper till att känna sig trygg, är man lite mer erfaren jobbar han på och är superduper fin i dressyren. Han älskar att hoppa och gör det såklart väldigt trevligt. 

Elvis

Född: 2009
Härstamning: Okänd
Mankhöjd: ca 149 cm, D-ponny 
Färg: Brun 
Elvis ligger på gränsen mellan att vara ponny och häst. Elvis kom till oss 2013 samtidigt som Elton, tyvärr hade han en lite otursdrabbad tid i början. Elvis fick en hovbensfraktur och fick vila en längre tid. Oturen vände och nu är även Elvis en favorit hos många. 
Springa fort är en av Elvis starka sidor då han är kvick i sina rörelser så är han superkul att träna omhoppning på. Eftersom Elvis är söt, brun och väldigt fin i dressyren kan man med ett ord förklara honom som en liten chokladpralin. 

Elton

Född: 2009
Härstammning: Okänd
Mankhöjd: ca 155 cm 
Färg: Svart 
Elton kom till oss samtidigt som Elvis 2013. Elton är en snäll häst som uppskattar mysiga stunder i stallet och han älskar att hoppa. En superhärlig häst att rida men kräver en bestämd ryttare som tydligt kan visa vägen, kan du vara tydlig och bestämd men samtidigt mjuk och positiv så kommer Elton göra allt för att förstå och göra de du vill. 

Curry

Född: 2007
Pappa: Hagens Ryan RC 76
Mamma: Kråkan 3137
Morfar: Kanel 442 
Mankhöjd: 137 cm, C-ponny
Färg: Skimmel 
Curry kom till oss 2012 och är en korsningsponny, hans pappa är en Connemara och mamma ett Gotlandsruss. I stallet är Curry en tålmodig och lugn ponny men när det är dags för ridning är han en liten rallyräka, men är lydig och minskar farten när man bromsar. 
Att jobba är de bästa han vet. Ridhuset, ridbanan eller skogen spelar ingen roll han är alltid lika taggad att få göra sitt bästa oavsett disciplin. Curry är en favorit hos många elever då han är en klippa i hoppningen för den lite osäkrare ryttaren samtidigt som han med glädje hoppar de högre höjderna med en som är mer rutinerad. 

Bolibompa

Född: 2007
Pappa: Engelbrekt 520
Morfar: Orusst 433 
Färg: Brun 
Mankhöjd: ca 126 cm, B-ponny
Bolibompa är ett Gotlandsruss och kom till oss 2012 och har sedan dess varit en riktig pärla. ”Bolli” som vi kallar henne är en bestämd dam och har alltid nya bus på gång. I och med detta lär hon alla våra elever (och personal) att ha tålamod och vara uppmärksam på alla bus hon kan tänkas hitta på, oftast är mat inblandat. Bolli jobbar på alla olika nivåer av lektioner, från knatteridning till specialtrupper i både hoppning och dressyr. Kort sagt en söt och busig ponny som ställer upp för alla. 

Lilleman

Född: 2006
Pappa: Bostorp Besk RW 115
Mamma: Chamira RW 978
Morfar: Glansevin Gadabout RW80
Mankhöjd: ca 130 cm, B-ponny
Färg: Brun
Lilleman är en welshponny och kom till oss 2015. Lilleman är den ponny man önskar att alla kunde få ha som sin egna ponny i början av sina ryttar/tävlingsår. Dock är vi väldigt tacksamma för att han hamnade just här för vilken fin ponny. Han lär ut att man måste vara försiktig, då han är en vaken individ som lätt hetsar upp sig när han tror att han gjort fel eller när någon rör sig för hastigt/burdust. Så tålamod och ett lugn är vad som krävs när man är runt honom, har man varit stressad eller bara ”haffsat” igenom hanteringen innan ridning brukar de oftast märkas när man rider att de tar lite längre tid att få den där avslappnade och mysiga känslan Lilleman är en genomsnäll ponny som är mjuk att rida på och ger oftast en mycket trevlig känsla. 

Mirramiss

Född: 2011
Pappa: Haldol Kry 257
Mamma: Mira
Morfar: Mikander RNF 
Mankhöjd: ca 135 cm, C-ponny
Färg: Brunblack 
Mirramiss är en korsning mellan Fjording och New Forest som kom till oss 2016. Denna fantastiska lilla ponny är lika envis som en fjording samt har arbetsviljan och ridbarheten som en New Forest. En korsning som blir en hållbar och tålmodig individ. Mirramiss har en liten räv bakom ena örat som vi nog alla som hanterat och ridit henne har fått träffa på både en och flera gånger. Hon är expert på att hitta på lite hyss så fort man tappar fokus. Även Mirran jobbar på alla nivåer och skapar en lagom utmaning för alla ryttare. Med tanke på den kelgris hon är måste man minst en gång om dagen klia henne bakom öronen. En mysstund med Mirramiss är bland de bästa som finns

Laumé 

Född: 2014
Härstammning: Okänd
Färg: Skäck
Laumé kallas till vardags för Laura och hon kom till oss i slutet på 2018. Vi hade sån tur att vi sprang på denna oslipade diamant när vi lämnade tillbaka Bugas till Stall Roempke hon hade då bara hunnit bo i Sverige en kort stund, hon är importerad från Litauen. 
Laura är precis som många tonårstjejer brukar kunna vara, vissa dagar ifrågasättande och tror att dom kan allt själva medan vissa dagar vill de krypa upp i knät och mysa. Laura kunde inte speciellt mycket när hon kom till oss så de hon nu kan har vi alla hjälpt till med att lära henne. vilket är så roligt och lärorikt för alla, elever som personal. Laura ger en fantastisk känsla i dressyren, arbetsvillig och lätt för att lära sig nya saker. Sen att hon är som en smidig och rolig stridsvagn i skogen då hon går fram precis över allt skadar ju inte eftersom vi brukar kunna hitta de mest lustiga vägar när vi rider ut.

Hartley

Född: 2011
Härstammning: Okänd
Mankhöjd: ca 137 cm, C-ponny
Färg: Brunskäck
Hartley eller Harry som vi kallar han för är en Irish Cob som kom till ridskolan i slutet av augusti 2020 tillsammans med Boris, vi hade sån tur att få prova dem under två veckor för att se om de passade hos oss. Eftersom dom fortfarande är kvar hos oss så kan ni kanske gissa vad vi tyckte. Harry har inte jobbat så många lektioner hos oss ännu eftersom han behöver lite längre tid för att känna sig hemma, nu när han har kommit in i valack flocken så är Elton en mycket rolig kompis. I hanteringen är han väldigt snäll och älskar att mysa, den dagliga rykten är den bästa studen på hela dagen enligt Harry. Han är en riktig godisgris så man får vara koncentrerad då han gärna kollar om man har godis i fickan

Boris

Född: 2014
Härstammning: Okänd
Mankhöjd: ca 127 cm, B-ponny
Färg: Svartskäck
Boris kom samtidigt som Harry på prov till oss i slutet på augusti, Boris är en Irish Cob. Även denna lilla charmör charmade oss alla och fick stanna kvar. Vi tror inte någon har kunnat motstå att bli charmad av Boris mustasch. Boris är trotts sin yngre ålder redan en klippa i ridningen, han acklimatiserade sig snabbt och kunde ganska direkt gå med på vissa utvalda lektioner. Han har snabbt blivit en favorit hos dom som hunnit att rida honom! Boris tycker att galoppera är latjolajban och kan utan att han tänker sig för göra några glädje språng, han kommer snabbt på sig själv och tänker på sin ryttare (som knappt hunnit reagera att något har hänt), galopperar sedan vidare lugnt och fint. 

Temon

Född: 2013
Pappa: Teik 809E
Mamma: Esta 3640E
Morfar: Elkar 598E
Mankhöjd: ca 145 cm, D-ponny  
Färg: Svart
Vi hyr Temon av Åsa Linnér och som en räddare i nöden kom han till oss i februari 2020. Vi hade ingen aning om han var rätt ponny för oss men oj så bra de blev. Tanken var att hyra honom fram till sommaren 2020 men vi alla var väldigt överens om att vi inte ville köra hem honom när hyrtiden tog slut så kvar blev han och vi hyr honom fram till sommaren 2021. Temon har vuxit in i sin roll som ridskoleponny väldigt fort och han går med på alla typer av lektioner. Han är väldigt snäll och en ponny med egen motor i lagom mängd. Hade Temon kunnat hade han gärna krupit upp i någons famn och bara myst eftersom han är en riktig myskille. Temon är en Öselponny och en stjärna i allt han gör, hoppning som dressyr. En lättlärd ponny med en fantastisk inställning till arbete.

Moon Child 

Född: 2014
Härstammning: Okänd
Mankhöjd: ca 155 cm 
Färg: Tigrerad
Moon Child som till vardags kallas för Moon har varit hos oss sen 2015. Moon är en Knabstrupper och går ibland under namnet ”Pippihästen” eftersom hon ser ut som Lillagubben med alla prickar. Hon är en klippa som ger både stora och små ryttare trygghet på hästryggen. För att få den där fantastiska känslan kräver hon lite känsla och tajming i dressyren. Som många vet är Moon lite känslig i sin rygg så hon önskar mjuk uppsittning. Moon älskar att bli ompysslad så har du tid över när du hänger i stallet så rykta henne gärna.


ROBBAN

född: 2016

mankhöjd: 146

färg: brun

mamma:

Pappa:

Morfar:

Robban har varit hos oss ca 4 månader. en charmig kille som älskar lite extra mys i boxen. I ridningen är han väldigt pigg så för den som gillar fart i galoppen så kommer ni älska Robban


FOTO: Sofia Pettersson

Uppdaterad: 13 JAN 2021 17:00 Skribent: Anna
E-post: Adressen Gömd

Köp klubbkläder
Banner_JoakimDidrik_400x200.jpg

Postadress:
Anebyortens RK - Ridsport
Aneby Gård
57893 Aneby

Kontakt:
Tel: 0709348946
E-post: ridskolechefaork@hot...