Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Anebyortens Ridklubb - Den lilla förening med de stora drömmarna

Vi bedriver ridskoleverksamhet på alla nivåer i enlighet med Svenska ridsportförbundets policy, verksamhet för funktionshindrade, tävlingar från klubbnivå och högre, vi erbjuder träningar i hoppning och dressyr både för ryttare med egen häst och på ridskolehäst. .
Vi erbjuder arbetstillfällen och praktikplatser för ungdomar i utbildning och vuxna i olika arbetsmarknadsåtgärder. Vi är också unika som idrottsförening då vi har öppet 7 dagar i veckan 365 dagar om året.

Ridskolan och övrig verksamhet- tävlingar och medlemsuppstallade hästar- går hand i hand, alla delar behövs för att kunna bedriva verksamheten. Ridskolan klarar sig heller inte utan alla medlemmars insatser, ridskolan behöver de medlemsuppstallade hästarna och även tävlingsverksamheten. De medlemsuppstallade hästarna behöver också ridskoleverksamheten för att AORK ska kunna erbjuda den service som finns  idag. 

AORK drivs inte i vinstsyfte och vi försöker hålla avgifterna samtidigt som vi jobbar hårt för att få ett visst ekonomiskt överskott  som kan investeras i verksamheten för att kunna köpa nya hästar, hindermaterial, underhålla banor, staket m.m.

AORK drivs av en styrelse, en styrelse som medlemmar väljer varje årsmöte.

Vi har en tävlingssektion som gör ett jättejobb för att göra våra tävlingar så bra som möjligt, de drar in mycket pengar dessa tävlingsdagar så alla som kan behövs för att hjälpa till. 

Vår US, Ungdomssektionen anordnar massor av roliga aktiviteter på helger och lov för våra ungdomar och står även för arrangerandet av den årliga julshowen. På lördagarna är det US som sköter knatteridning med allt vad det innebär, instruktör, ledare och iordningställande av hästar både innan och efter.

Vår klubb har en cafesektion, det är den som har hand om cafeterian under bl.a tävlingar. De ser till att det finns mat till både funktionärer, deltagare och besökare. 

Ingen ridklubb utan en gårdssektion som tar hand om anläggningen. Traktorn ses över, det snickras och det fixas med vattenpumpar osv.

AORK är allas vår förening, den blir vad du gör den till. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något! 

Uppdaterad: 03 APR 2015 15:17 Skribent: Anna

Köp klubbkläder
Banner_JoakimDidrik_400x200.jpg

Postadress:
Anebyortens RK - Ridsport
Aneby Gård
57893 Aneby

Kontakt:
Tel: 0709348946
E-post: ridskolechefaork@hot...