Hoppa till sidans innehåll

Ängby FK - Fäktning


Välkommen till Ängby Fäktklubb

Välkommen till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Verksamheten

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vår vision

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Lag SM 2018

Här kommer information i samband med Lag SM i Fäktning i Stora Mossenhallarna den 8-9 december 2018.

Egna nyheter

2018-12-01
Här kommer information i samband med Lag SM i Fäktning i Stora Mossenhallar...
 
2018-10-29
Under höstlovet är det ändrade tider för träningen. De schemalagda tiderna ...
 
2018-08-26
Se info om inställda klasser !! Resultat och information avseende den inter...
 
2018-05-21
Klubben tog totalt fem individuella medaljer på Ungdoms SM i Ronneby varav ...
 
2018-03-01
Felix Petrini, Albin Elmfeldt och Hugo Isaksson visar upp sina ackrediterin...
 
2018-02-13
Felix Petrini gjorde en stark insats i helgen den 10-11 februari genom att ...
 
2018-01-28
Ett sorgebud nådde Fäktsverige lördagen den 27 januari 2018 när vi fick vet...

Coupe de Stockholm 2018 - Info om instäl...

Se info om inställda klasser !! Resultat och information avseende den internationella tävlingen Coupe de Stockholm. Resultat kommer att uppdateras i realtid enligt länk nedan och LIVE STREAMING med reportage kommer finnas under båda tävlingsdagarna.

Fyra silvermedaljer ...

Klubben tog totalt fem individuella medaljer på Ungdoms SM i Ronneby varav fyra silver.

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.
Läs mer

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Läs mer

 

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link