Hoppa till sidans innehåll

Ängby FK - Fäktning

Coupe de Stockholm 2018 - Info om inställda klasser

Se info om inställda klasser !! Resultat och information avseende den internationella tävlingen Coupe de Stockholm. Resultat kommer att uppdateras i realtid enligt länk nedan och LIVE STREAMING med reportage kommer finnas under båda tävlingsdagarna.

Egna nyheter

2018-08-26
Se info om inställda klasser !! Resultat och information avseende den inter...
 
2018-05-21
Klubben tog totalt fem individuella medaljer på Ungdoms SM i Ronneby varav ...
 
2018-03-01
Felix Petrini, Albin Elmfeldt och Hugo Isaksson visar upp sina ackrediterin...
 
2018-02-13
Felix Petrini gjorde en stark insats i helgen den 10-11 februari genom att ...
 
2018-01-28
Ett sorgebud nådde Fäktsverige lördagen den 27 januari 2018 när vi fick vet...
 
2017-11-22
Resultat och information avseende Lag-SM i Fäktning den 2-3 december. Resul...
 
2017-11-04
Som ensam svensk deltagare åkte Felix Petrini till Thessaloniki, Grekland p...

Tre ÄFKare på U17 EM...

Felix Petrini, Albin Elmfeldt och Hugo Isaksson visar upp sina ackrediteringspass som aktiva deltagare på U17 EM i Sotji, Ryssland. De kom fram till Sotji på onsdagsmorgonen och tävlar individuellt på söndag den 4 mars och i lag den 6 mars.

Fyra silvermedaljer ...

Klubben tog totalt fem individuella medaljer på Ungdoms SM i Ronneby varav fyra silver.

Nybörjarkurser

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info