Hoppa till sidans innehåll

Ängby FK - Fäktning

Coupe de Stockholm 19-20 September 2020

Resultat och information för den internationella tävlingen Coupe de Stockholm. Resultat kommer att uppdateras i realtid enligt länk nedan och LIVE STREAMING kommer finnas under båda tävlingsdagarna. OBS! Ändrad tid/pistplanering per 14/9.

Ängby Fäktklubbs pol...

Ängby Fäktklubb följer Svenska Fäktförbundets rekommendationer avseende Coronavirus. Här kommer ett förtydligande avseende klubbens träning baserat på möte i styrelsen den 10 augusti 2020.

Ny klubboverall från...

Klubben lanserar en ny klubboverall från Craft. Kläderna kan köpas via länk på klubbens hemsida.

Egna nyheter

2020-09-18
Resultat och information för den internationella tävlingen Coupe de Stockho...
 
2020-07-21
Välkommen till en av våra nybörjarkurser under hösten 2020. Mer information...
 
2020-06-02
Ängby Fäktklubb har beslutat om nedanstående tider för träning från den 24 ...
 
2020-03-04
Ängby Fäktklubb följer Svenska Fäktförbundets rekommendationer avseende Cor...
 
2019-12-10
Ängby Fäktklubb vann florett-SM i lag för seniorer på herrsidan efter en st...
 
2019-11-08
Här kommer information i samband med Lag SM i Fäktning i Stora Mossenhallar...
 
2019-10-07

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.

Nybörjarkurser

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link