Hoppa till sidans innehåll

Ängby Fäktklubb - Annual Golf Trophy


Årlig golftävling som infördes 2014 av Per Täckenström.

Vinnare 2019: Thomas Åkerberg med 34 poäng på Arlandastads Mastersbana. Tävlingen avgjordes på sista hålet. På andra plats kom Szilard Sipos med 33 poäng. Magnus Löfgren med 30 poäng slutade på tredje plats och Per Täckenström med 21 poäng på fjärde plats.

Vinnare 2018: Szilard Sipos med 29 poäng på Kungsängens GK, Queens Course. På andra plats kom Per Täckensträm med 26 poäng och på tredjeplats Thomas Åkerberg med 21 poäng. Tävlingen avslutades med gemensam lunch.

Vinnare 2017: Per Täckenström på samma poäng som Szilard Sipos men med lägre Handicap. På andra plats Szilard Sipos och på tredje plats Thomas Åkerberg. Tävlingen genomfördes på Viksjö GK 18 hål och Bro-Bålsta GK 18 hål. Sammanlagd poäng på bägge banorna räknades. Tävlingen genomfördes under samma dag.

Vinnare 2016: Szilard Sipos, sammanlagt 89 p på tre banor i Spanien (La Finca, Algorfa, Los Colinas: Torrevieja och San Goal: Mallorca. Tre deltagare Thomas Åkerberg, Szilard Sipos och Per Täckenström. Per och Thomas hade 73 p.

Vnnare 2015: Thomas Åkerberg på Viksjö GK (tre deltagare, Thomas Åkerberg, Szilard Sipos och Per Täckenström)

Vinnare 2014: Thomas Åkerberg på Viksjö GK (fyra deltagare, Ola Peterstrand, Thomas Åkerberg, Szilard Sipos och Per Täckenström)

 

Uppdaterad: 26 NOV 2017 22:37 Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...