Hoppa till sidans innehåll

Ängby Fäktklubb - Annual Golf Trophy


Årlig golftävling som infördes 2014 av Per Täckenström.

Vinnare 2014: Thomas Åkerberg på Viksjö GK (fyra deltagare, Ola Peterstrand, Thomas Åkerberg, Szilard Sipos och Per Täckenström)

 

Vnnare 2015: Thomas Åkerberg på Viksjö GK (tre deltagare, Thomas Åkerberg, Szilard Sipos och Per Täckenström)

 

Vinnare 2016: Szilard Sipos, sammanlagt 89 p på tre banor i Spanien (La Finca, Algorfa, Los Colinas: Torrevieja och San Goal: Mallorca. Tre deltagare Thomas Åkerberg, Szilard Sipos och Per Täckenström. Per och Thomas hade 73 p.

 

Vinnare 2017: Per Täckenström på samma poäng som Szilard Sipos men med lägre Handicap. På andra plats Szilard Sipos och på tredje plats Thomas Åkerberg. Tävlingen genomfördes på Viksjö GK 18 hål och Bro-Bålsta GK 18 hål. Sammanlagd poäng på bägge banorna räknades. Tävlingen genomfördes under samma dag.

Uppdaterad: 26 NOV 2017 22:37
Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info