Hoppa till sidans innehåll

Fäkthistorik - Herrflorett 1977 till 1996


Denna sektion är under konstruktion.

Syftet med sidorna är att samla den dokumentation och de många goda idéer och riktlinjer som växte fram under tiden 1977 till 1996. Floretten har turen att ledarna dokumenterade mycket av både planer och resultat i form av florettnytt som distribuerades bland alla aktiva och ledare.

 

Vi har delat in dokumentationen per säsong där Ni finner en kort inledning med highlights samt alla florettnytt eller andra dokument som hänför sig till säsongen.

 

Det var Lennart Rohlin som startade hela satsningen under sin tid som herrflorettledare fram till 1987 då han lämnade över rodret till Thomas Åkerberg. De tränare som starkt bidrog till framgångarna var Andrzej Kanikowski, Orvar Jönsson och Kristian Witwicki. Utöver dessa bidrog även självklart alla klubbtränare och fäktgymnasiet under ledning av Inge Lindholm, men ovan nämnda personer var engagerade på landslagsnivå.

 

Vi hoppas att många läser detta både av nostalgiska skäl men också för att dra lärdom och få idéer inför den satsning som behövs idag.

 

Stockholm 2011-07-25

 

Thomas Åkerberg

IMG_0011
IMG_0010
 
 
 

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info