Hoppa till sidans innehåll

Fäkthistorik - Herrflorett 1977 till 1996


Denna sektion är under konstruktion.

Syftet med sidorna är att samla den dokumentation och de många goda idéer och riktlinjer som växte fram under tiden 1977 till 1996. Floretten har turen att ledarna dokumenterade mycket av både planer och resultat i form av florettnytt som distribuerades bland alla aktiva och ledare.

 

Vi har delat in dokumentationen per säsong där Ni finner en kort inledning med highlights samt alla florettnytt eller andra dokument som hänför sig till säsongen.

 

Det var Lennart Rohlin som startade hela satsningen under sin tid som herrflorettledare fram till 1987 då han lämnade över rodret till Thomas Åkerberg. De tränare som starkt bidrog till framgångarna var Andrzej Kanikowski, Orvar Jönsson och Kristian Witwicki. Utöver dessa bidrog även självklart alla klubbtränare och fäktgymnasiet under ledning av Inge Lindholm, men ovan nämnda personer var engagerade på landslagsnivå.

 

Vi hoppas att många läser detta både av nostalgiska skäl men också för att dra lärdom och få idéer inför den satsning som behövs idag.

 

Stockholm 2011-07-25

 

Thomas Åkerberg

IMG_0011
IMG_0010
 
 
 

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.
Läs mer

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Läs mer

 

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link