Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 1987 1988


Säsongen 1987 1988 - Sammanfattning

 

Efter VM i Lausanne rådde en stor besvikelse i laget i och med att förväntningarna att lyckas komma in bland de åtta bästa lagen inte uppnåtts. Förberedelserna hade varit goda men resultatet uteblev.

Vår nya stjärna Mats Ahlgren valde att gå över till värja vilket gjorde att laget försvagades. Nu gällde det att inte hänga med huvudet utan att ändå satsa mot ett OS-deltagande och ett lagresultat där bland de åtta bästa lagen. OS-resultat har varit en viktig ledstjärna för lagets successiva uppbyggnad under de senaste tio åren.

Lennart Rohlin hade inför säsongen valt att stiga tillbaka som herrflorettledare och Thomas Åkerberg fick ta över det fulla ansvaret för den fortsatta satsningen.

Vi hade många duktiga ungdomar som satsat flera år och som nu började visa goda resultat. Det var också viktigt för deras fortsatta satsning och motivation att florettlaget på seniorsidan föregick med gott exempel och fortsatte att visa på en stark satsning. 

Ängby Fäktklubb gjorde ett av de bästa lagresultat en svenskt florettlag gjort genom att komma på sjätte plats bland 15 klubblag i Europacupen för klubblag i Paris. Tävlingen vanns av Västtyskland före Italien, Frankrike, Sovjet, Polen och Sverige. På sjunde och åttonde plats kom Ungern och Israel.

Med facit i hand blev det OS-deltagande i Seoul tack vare en enveten fortsatt satsning som avslutades med att vi slog det franska OS-laget i en av två landskamper i Paris sommaren 1988.

Läs mer i nedanstående florettnytt samt i nästa säsongs florettnytt där OS presenteras och diskuteras.

/Thomas Åkerberg

 

HNYTT 1 8788
HNYTT 2 8788
 
 
 

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info