Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 1988 1989


Säsongen 1988 1989 - Sammanfattning

 

Det blev som sagt OS-deltagande och sommaren 1988 speglades av förberedelser inför de stora tävlingarna som skulle gå av stapeln under september månad.

Herrflorettlaget genomförde bland annat ett par träningsläger i Bonn.

OS-resultatet gav ingen placering bland de åtta bästa men däremot en placering 9-12 i lag. Både Erik Strand och Ola Kaibjer tog sig till tredje omgången där det tog stopp. I lagtävlingen slog vi USA med 9-2 men förlorade mot Västtyskland och i en jämn match mot Frankrike.

Målet efter OS var att laget skulle komma bland de 10 bästa i lag på VM i Denver 1989.

Vi fick förnyat förtroende från SOK och behöll vår OS kandidatur. Detta medförde bland annat att vi fick mer medel i budgeten.

De unga juniorerna fortsatte att visa goda resultat. Max Hellström placerade sig på andra plats i en stark tävling i Wittenheim (135 deltagare). På JVC tävlingen i Burgsteinfuhrt deltog vi med 10 fäktare och bäst placerade sig Oskar Granler (12:e plats). Vi hade 40 JVC starter på fem tävlingar och målet var JVM i Aten där Ola Kaibjer kom på 18:e plats, Max Hellström på 22:a plats och Oskar Granler på 50:e plats. Oskar kom senare på säsongen på tredje plats på kadett-VM i Lissabon där han slog kadett-EM segraren Francini Italien med 10-8.

På seniorsidan lyckades vi med att få fyra placeringar bland de 32 bästa på VC tävlingar. Resultaten gjordes av Eric Strand (19:e i Bonn och 32:a i Budapest), Thomas Åkerberg (20:e i Rommel Cup Paris) och Peter Åkerberg (21:a i Wien).

På Europacupen i lag försvarade vi vår sjätteplats (av 15 deltagande lag) från året innan. Vi placerade oss bland annat före Polen, England, Österrike och Israel.

Läs mer i bifogade dokument.

/Thomas Åkerberg

HNYTT 1 8889
HNYTT 2 8889
HNYTT 3 8889
 
 
 

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.
Läs mer

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Läs mer

 

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link