Hoppa till sidans innehåll

Säsongen 1988 1989


Säsongen 1988 1989 - Sammanfattning (Herrflorettledare var Thomas Åkerberg)

 

Det blev som sagt OS-deltagande och sommaren 1988 speglades av förberedelser inför de stora tävlingarna som skulle gå av stapeln under september månad.

Herrflorettlaget genomförde bland annat ett par träningsläger i Bonn.

OS-resultatet gav ingen placering bland de åtta bästa men däremot en placering 9-12 i lag. Både Erik Strand och Ola Kaibjer tog sig till tredje omgången där det tog stopp. I lagtävlingen slog vi USA med 9-2 men förlorade mot Västtyskland och i en jämn match mot Frankrike.

Målet efter OS var att laget skulle komma bland de 10 bästa i lag på VM i Denver 1989.

Vi fick förnyat förtroende från SOK och behöll vår OS kandidatur. Detta medförde bland annat att vi fick mer medel i budgeten.

De unga juniorerna fortsatte att visa goda resultat. Max Hellström placerade sig på andra plats i en stark tävling i Wittenheim (135 deltagare). På JVC tävlingen i Burgsteinfuhrt deltog vi med 10 fäktare och bäst placerade sig Oskar Granler (12:e plats). Vi hade 40 JVC starter på fem tävlingar och målet var JVM i Aten där Ola Kaibjer kom på 18:e plats, Max Hellström på 22:a plats och Oskar Granler på 50:e plats. Oskar kom senare på säsongen på tredje plats på kadett-VM i Lissabon där han slog kadett-EM segraren Francini Italien med 10-8.

På seniorsidan lyckades vi med att få fyra placeringar bland de 32 bästa på VC tävlingar. Resultaten gjordes av Eric Strand (19:e i Bonn och 32:a i Budapest), Thomas Åkerberg (20:e i Rommel Cup Paris) och Peter Åkerberg (21:a i Wien).

På Europacupen i lag försvarade vi vår sjätteplats (av 15 deltagande lag) från året innan. Vi placerade oss bland annat före Polen, England, Österrike och Israel.

Läs mer i bifogade dokument.

/Thomas Åkerberg

HNYTT 1 8889
HNYTT 2 8889
HNYTT 3 8889Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...