Hoppa till sidans innehåll

Klubbens styrelse


Klubben är en ideell förening med en styrelse som har som målsättning att sammanträda en gång per månad förutom under sommarmånaderna.

Styrelsen består av en mix av kompetenser för att på bästa möjliga sätt fånga upp medlemmarnas intressen och ge dom goda möjligheter att utvecklas i klubben.

Styrelsen väljs på klubbens årliga årsmöten som äger rum i perioden februari-mars. Den nuvarande styrelsen har följande sammansättning. Tveka inte att kontakta någon av dessa personer vid frågor. Det är tillsammans vi skapar klubben.

  • Ordförande: Thomas Åkerberg, This is a mailto link
  • Sekreterare: Johan Hellström, This is a mailto link
  • Kassör: Filip Sundström, This is a mailto link
  • Tävlingsansvarig: Andreas Sjögren, This is a mailto link 
  • Lägeransvarig: Jenny Uniyal, This is a mailto link
  • Övrig ledamot: Sebastian Heimfors, This is a mailto link
Uppdaterad: 11 JUN 2019 21:44 Skribent: Thomas Åkerberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...