Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg, This is a mailto link

Coupe de Stockholm 2019

03 SEP 2019 10:06
OBS !!! Inställda klasser nedan. Resultat och information avseende den internationella tävlingen Coupe de Stockholm. Resultat kommer att uppdateras i realtid enligt länk nedan och LIVE STREAMING med reportage kommer finnas under båda tävlingsdagarna.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2019 10:06

Välkomna till tävlingen Coupe de Stockholm i Stora Mossenhallarna den 14-15 september. Sista dag för anmälan i Ophardt är onsdagen den 4 september.

OBS !!! 2019-09-12: Klasserna Damvärja och Damsabel ställs in på grund av för få deltagare. Klassen Damflorett Juniorer och Damflorett Seniorer slås samman till en klass. Tävlingen omnämns Seniorer och kommer att starta ca: 1200 på söndagen. Ranking sker enligt seniorlista och Henric Lundegard ordnar fördelning av rankingpoäng till senior respektive juniorlista.

Alla klasser med fäktare och tävlingssystem finns uppladdade på webben. Se nedanstående länk till resultat för mer information.

Allmän info om tävlingen finns nedan.

Tävlingsledning:

Lördagen den 14 september: Thomas Åkerberg, Björn Rasmussen och Katarina Gren

Söndagen den 15 september: Thomas Åkerberg, Björn Rasmussen och Katarina Gren 

Överdomare: Björn Rasmussen

//Thomas Åkerberg, Tävlingsledare

TIDSPLANERING

Lördagen den 14 september

Söndagen den 15 september

RESULTAT:

Här är länken till samtliga resultat som uppdateras i realtid under tävlingen:

Here is the link to the real-time results:

LINK TO RESULTS

Här är länken till LIVE STREAMING kanalen: 

Here is the link to the LIVE STREAMING channel: 

LINK TO LIVE STREAMING AND RECORDED VIDEO INTERVIEWS

INBJUDAN/INVITATION

Här är länken till tävlingsinbjudan:

Here is the link to the official invitation for the tournament:

LÄNK TILL INBJUDAN (SV)

LINK TO INVITATION (ENG)

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link