Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg

Coupe de Stockholm 2021

25 AUG 2021 10:20
  • Uppdaterad: 25 AUG 2021 10:20

Välkomna till Coupe de Stockholm den 4-5 september 2021 i Stora Mossenhallarna. Welcome to the international fencing tournament Coupe de Stockholm the 4th and 5th of September, 2021. Links to results and Live Streaming below.

Ändringar torsdagen den 2 september:

Med hänsyn till tillgång på domare och anmälningsläget kommer följande förändringar göras i klasser och starttider på Coupe de Stockholm den 4-5 september 2021:
1. Klasserna damvärja och damsabel strykes
2. Herrflorett seniorer lördag 4/9 upprop 0730 och start 0800 (flyttad till fm istället för em)
3. Damflorett seniorer lördag 4/9 upprop 0730 och start 0800 (flyttad till fm istället för em), Här kan några från damer U17 starta om de vill. Hittills enbart 3 anmälda. Vi fyller ut till 6 anmälda från U17. Tävlingsledningen beslutar vilka tre som får plats om fler än 3 anmäler sig. Anmäl intresse till This is a mailto link.
4. Florett open U13 lördag den 4/9 har upprop 1100 och start 1130 (flyttad från 0730/0800)
5. Florett damer U17 lördag den 4/9 har upprop 1130 och start 1200 (flyttad från 0730/0800)
6. Herrflorett juniorer söndag 5/9 upprop 0730 och start 0800 flyttas från 0800/0830
Vad gäller publik så gäller de rekommendationer som SvFF har. Se bifogat dokument.
Tävlingsledningen kommer godkänna att en förälder till U11 och U13 deltagare får vistas i lokalen för att stötta sina deltagare.
I övriga fall ber vi föräldrar att lämna över ansvaret till de klubbtränare som finns på plats. Tävlingen kommer att i möjligaste mån Livestreamas. Mer info om detta på Ängby Fäktklubbs hemsida.
All resultatrapportering kommer att ske digitalt. Information om länkar till rapporteringen kommer finnas på Ängby Fäktklubbs hemsida.

Alla klasser med fäktare och tävlingssystem kommer finnas uppladdade på webben senast torsdagen den 2 september. Se nedanstående länk till resultat för mer information.

Med tanke på rådande tider skall inte publik komma till hallen utan får följa resultaten via webrapporteringen i kombination med Live Streaming. Stockholms Fäktförbund följer SvFF regler utifrån Covid-19. Dessa regler finns i följande dokument som är länkat från SvFF hemsida och dessa regler gäller för samtliga deltagare och funktionärer på tävlingen.

Länk till Covid-19 dokument

I tävlingsledningen sitter Thomas Åkerberg, Tomasz Gôral, Carola Petrini och Therese Ankarstrand. Carola Petrini är övergripande ansvarig för Covid-19 relaterde frågor.

Allmän info om tävlingen finns nedan.

Tävlingsledning:
Thomas Åkerberg, Tomasz Gôral, Carola Petrini och Therese Ankarstrand
Överdomare: Tomasz Gôral
Thomas Åkerberg, Tävlingsledare

TIDSPLANERING (Obs! Preliminär, antal faktiskt startande kan förändra planeringen). I samband med planeringen har tävlingsledningen efter bästa förmåga försökt fördela klasser och deltagare under dagen i de två hallarna fördelat på förmiddag och eftermiddag så att minsta trängsel skall uppstå. I tidsplaneringen framgår vilken klass som fäktar i vilken hall och på vilka pister. Läs på detta före tävlingen så att Ni vet vilken tid och hall och pist ni skall vara på. Gå direkt till den hallen Ni skall fäkta och försök att hålla er i den hallen under hela tävlingen. Lycka till.

Lördagen den 4 september

Söndagen den 5 september

Länk till video som presenterar tidsplaneringen

INFORMATION TILL DOMARE

RESULTAT/RESULTS
Här är länken till samtliga resultat som uppdateras i realtid under tävlingen:
Here is the link to the real-time results:

LINK TO RESULTS

Här är länken till LIVE STREAMING kanalen:
Here is the link to the LIVE STREAMING channel:

Vi kommer streama med totalt fyra kameror. Två till finalpisten och två i hallen utan finalpist och ytterligare en i finalpisthallen.

Vi streamar förmiddag och eftermiddag i två separata långa pass. Utöver detta varje final för sig.

LINK TO LIVE STREAMING (will be live 4/9 2021 0830)

INBJUDAN/INVITATION
Här är länken till tävlingsinbjudan:
Here is the link to the official invitation for the tournament:

LÄNK TILL INBJUDAN (SV)

LINK TO INVITATION (ENG)

Skribent: Thomas Åkerberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...