Hoppa till sidans innehåll

GULD och SILVER i JSM-florett herrar i Kalmar

28 MAR 2019 09:42
Det blev GULD i lagfloretten vid JSM i Kalmar den 24 mars. Felix Petrini tog även ett hedrande SILVER på den individuella tävlingen som föregick lagtävlingen. I vinnarlaget fäktade Felix Petrini, Alexander Pizzignacco, Hugo Isaksson och Nils Uniyal.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2019 09:42

Ängby ställde upp med två lag på tävlingen där förstalaget vann och andralaget kom på sjätte plats bland totalt 8 lag. Den individuella tävlingen samlade 30 deltagare och Felix Petrini kom bäst med en andraplats. Även Hugo Isaksson kom bland topp åtta. Nils Uniyal var bara med i lagtävlingen på grund av utlandsresa med skolan.

Bra insats av klubben som kunde ställt upp med ytterliggare flera starka fäktare såsom Albin Elmfeldt, Fredrik Gren, Daniel Rykarv och Kevin Gonzalex för att nämna några.

En bra inledning på resultaten för vår nya tränare Andrii Bakum som ovan ses på bilden med bägge lagen.

//Thomas

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link