Hoppa till sidans innehåll

Individuella SM Guld 2022

25 APR 2022 22:02
Ängby Fäktklubb bärgade hem tre individuella SM-titlar på SM i Fäktning i Uppsala den 23-24 april 2022. Utöver det tog vi ett silver och ett brons. Det innebär att ÄFK blev den klubb som tog flest titlar vid årets SM.
  • Uppdaterad: 25 APR 2022 22:02

På lördagen hölls tävlingar på värja herrar seniorer, sabel herrar seniorer och florett damer seniorer. Här vann Josef Hien guld i sabel herrrar seniorer. På florett damer seniorer kom Sara Mikulak bäst med en femteplats.

På söndagen vann Nils Uniyal herrklassen seniorer på florett i ett 30 man starkt startfält. Han besegrade Emil Kröckel (ÄFK) i finalen med 15-7. På delad tredjeplats kom Emil Nordman Rid som överraskade genom att slå ut regerande mästaren Felix Petrini i kvartsfinalen.

Thomas Åkerberg vann värja 60+ där han i det 10 man starka startfältet besegrade Jan Tivenius (FFF) i finalen med 10-8.

ÄFKs tränare Andrii Bakum är nöjd med sina fäktares insatser. ÄFK hade totalt 26 starter.

Skribent: Thomas Åkerberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...