Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg, This is a mailto link

JSM Brons till Alexander Pizzignacco

03 APR 2017 10:25
Alexander Pizzignacco gjorde en mycket stark insats i Göteborg den 24 mars genom att ta en bronsplats i stenhård konkurrens.
  • Uppdaterad: 03 APR 2017 10:34

Ängby FK åkte till Göteborg med nio fäktare för att slåss om medaljer på JSM i Fäktning. Vi har fortfarande ett ungt lag men lyckades ändå utmana de bästa juniorerna. I lagtävlingen förloeade vi knappt semifinalen mot EGF med 45-40 efter ledning inför sista matchen. I den individuella tävlingen lyckades Alexander Pizzignacco besegra Zingmark från Göteborg med 15-12. Zingmark var en av favoriterna till slutlig seger. I semifinalen förlorade sedan Alexander mot den blivande segraren Vincent Mindelöf.

Nästa år kommer vi vara ännu starkare och det blir spännande att se hur vi står oss då.

Grattis Alexander och alla andra ÄFK-kämpar för en bra insats i Göteborg.

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Eventfäktning

Ängby Fäktklubb erbjuder möjlighet för företag, organisationer och privata sällskap att få pröva på Fäktning under trevliga former med inslag av tävling och elfäktning. Passar även mycket bra vid möhippor eller svensexor. Läs mer om detta nedan.
Läs mer

Ängby Fäktklubb anordnar nybörjarkurser i Fäktning varje termin. Lämplig ålder att börja är 9-12 år men vi tar emot fäktare från 7 års ålder och håller även nybörjarkurser för vuxna. Mer info i speciell inbjudan till kurserna som Ni hittar i dokumentarkivet.

Läs mer

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Välkommen till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Verksamheten

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vår vision

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

 

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link