Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg, This is a mailto link

JSM Brons till Alexander Pizzignacco

2017-04-03 10:25
Alexander Pizzignacco gjorde en mycket stark insats i Göteborg den 24 mars genom att ta en bronsplats i stenhård konkurrens.
  • Uppdaterad: 2017-04-03 10:34

Ängby FK åkte till Göteborg med nio fäktare för att slåss om medaljer på JSM i Fäktning. Vi har fortfarande ett ungt lag men lyckades ändå utmana de bästa juniorerna. I lagtävlingen förloeade vi knappt semifinalen mot EGF med 45-40 efter ledning inför sista matchen. I den individuella tävlingen lyckades Alexander Pizzignacco besegra Zingmark från Göteborg med 15-12. Zingmark var en av favoriterna till slutlig seger. I semifinalen förlorade sedan Alexander mot den blivande segraren Vincent Mindelöf.

Nästa år kommer vi vara ännu starkare och det blir spännande att se hur vi står oss då.

Grattis Alexander och alla andra ÄFK-kämpar för en bra insats i Göteborg.

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkomna till Ängby Fäktklubbs hemsida. Filmen högst upp till vänster visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt ätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges 10 största och mest framgångsrika klubbar. Vi har tre anställda tränare, Aleksandr Siniak, Mered Pagalov och Joe Zampieri. Aleksandr är specialiserad på florettfäktning, Mered på värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Vi erbjuder nybörjarkurser varje termin till ungdomar och vuxna. Läs mer om detta längst ner på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag eller privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar.

Vision:

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder Fäktträning och tävling på Elit- och Motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info