Hoppa till sidans innehåll

Jekabs Ozolins tog silver i Poznan

01 JUN 2021 22:40
Jekabs Ozolins från Ängby FK kom på en hedrande andraplats i åldersklassen 2008-2009 på den internationella ungdomstävlingen Jan Nowak Memorial i Poznan, Polen den 29 maj.

  • Uppdaterad: 01 JUN 2021 22:40

Som enda svensk i det 61 fäktare starka startfältet hade Jekabs alla segrar i poulen och tog sig sedan hela vägen till finalen via DE-tablån. I finalen blev motståndet för svårt men tack Jekabs och grattis till en storartad insats. 🙏👍💪🤺

På samma tävling kom bröderna Sala, Carl och Vincent, till topp 32 i åldersklassen 2006-2007.

Bra jobbat Carl och Vincent.

Här är en länk till resultaten:

https://www.fencingtimelive.com/tournaments/eventSchedule/5F127F2160CC4B71BB96C51AC503870B?fbclid=IwAR18-gibuXPMS3SSGCVMcz6e9nnSY1Ns2_Y3zFlDXMZ7ylsiuIHdRn-OEXA#today

Skribent: Thomas Åkerberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...