Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg

Lag SM 2018

01 DEC 2018 19:27
Här kommer information i samband med Lag SM i Fäktning i Stora Mossenhallarna den 8-9 december 2018.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2018 19:27

Här är länken till samtliga resultat som uppdateras i realtid under tävlingen:

Here is the link to the real-time results:

LINK TO RESULTS

Här är länken till LIVE STREAMING kanalen:

Here is the link to the LIVE STREAMING channel:

LINK TO LIVE STREAMING AND RECORDED INTERVIEWS

INBJUDAN/INVITATION

Här är länken till tävlingsinbjudan:

Here is the link to the official invitation for the tournament:

LINK TO INVITATION

PLANERING

Planering för tävlingarnas genomförande hittar Ni nedan:

Lördagens tävlingar

Söndagens tävlingar

RANKING

OBS!!!! Här kommer förslag på pouleindelning från Tävlingsledningen. Läs dokumentet som ligger under länken här. Protest senast 1500 fredagen den 7 december: POULEINDELNING

Ranking görs utifrån placering på lag SM 2017 i Enskedehallen. Om man inte var med 2017, gör tävlingsledningen rankingen enligt bästa förmåga. 

Målsättningen är att alla resultat kommer ligga på nätet vartefter de är färdigregistrerade i Engarde-systemet. Detta för att göra det möjligt för alla som inte är på plats att följa tävlingen.

Tävlingsledningen består av Thomas Åkerberg (tävlingsledare), Stefan Clausen (bitr. tävlingsledare), Björn Rasmussen och Carola Petrini. Tävlingsläkare är Lars Peterstrand.

Använd följande länk för att nå resultatsidan:

http://engarde-service.com/files/angbyfk/lagsm2017/

Hallen öppnar senast 0700 både på lördagen och söndagen.

Under lördagen fäktar följande klasser:

1. Herrvärja (25 lag/13 klubbar, förra året 29 lag/10 klubbar). Start 0830. En pouleomgång med 7 stycken 3-pouler och en 4-poule. Två lag går vidare från varje poule till en DE16 med 16 lag på framsidan. Placeringar 17-25 via direkt DE (ej fäkta ut om varje placering) utifrån ranking efter poulen. Tävlingsledningen har som målsättning att fäkta rak DE med lagen 17-25 som inte går vidare från pouleomgången. Detta kommer meddelas före tävlingen och beror på tillgången på pister och domare.

2. Herrsabel (6 lag/2 klubbar, förra året 8 lag/4 klubbar). Start 1230. En pouleomgång alla mot alla. Ingen DE.

3. Damflorett – Tävlingen utgår tyvärr. Inga anmälda lag.

Under söndagen fäktar följande klasser:

1. Damsabel - Tävlingen utgår. Inga anmälda lag.

2. Damvärja (11 lag/7 klubbar, förra året 11 lag/5 lubbar). Start 0930. En pouleomgång med tre pouler, två med fyra lag och en med tre lag i varje poule. Två lag går vidare från varje poule till en DE8 med 6 lag på framsidan. Framsidan fäktar ut alla placeringar. De utslagna fem lagen från poulerna fäktar DE med rak utslagning på baksidan.

3. Herrflorett (5 lag/4 klubbar, förra året 7 lag/5 klubbar). Start 0900. En poule, alla mot alla.

Sammanlagt finns det 17 klubbar representerade på tävlingarna vilket är en mer än föregående år. 

Föregående års resultat som ligger till grund för grundrakningen till tävlingen enligt nedan. Protest på grundrankingen skall vara inne senast fredagen den 7 december 1200 för att Tävlingsledningen skall behandla den.

Herrvärja:

1. UF 1
2. DIF 1
3. FFF 1
4. FFF 2
5. FFF 3
6. DIF 2
7. DIF 3
8. SAF 1
9. GoFK
10. KF99
11. UF 2
12. DIF 4
13. WFF Örebro
14. KFK
15. FFF 4
16. SAF 2
17. FFF 5
18. UF 3
19. ÖFFK
20. UF 4
21. LÖFK
22. UF 5
23. LFK
24. LUGI
25. Ängby FK

Herrsabel:

1. ÄFK 1
2. FFF I
3. FFF 2
4. FFF 3
5. FFF 4
6. ÄFK 2

Herrflorett

1. KFK
2. ARA
3. ÄFK 1
4. ÄFK 2
5. VFK

Damvärja:

1. UF 1
2. DIF 1
3. FFF 1
4. KFK
5. SAF
6. UF 2
7. DIF 2
8. LFK
9. UF 3
10. FFF 2
11. EFK

Utdrag ur SvFF tävlingsbestämmelser avseende genomförande av Lag SM i Fäktning.

O.9. Ranking

1. Inledande ranking av deltagande lag ska ske efter föregående års resultat förutom i det fall som omfattas av pkt 3 nedan.

2. Omranking ska göras om lag uppenbarligen förändrat sin styrka från föregående år.

3. Om individuella seniormästerskap och seniormästerskap i lag ordnas samma helg ska initial ranking av deltagande lag baseras på resultaten av de närmast föregående individuella svenska mästerskapen för seniorer där man summerar placeringssiffrorna för de tre bäst placerade fäktarna i varje lag. Fäktare som inte deltagit i den individuella tävlingen får siffran direkt efter den sist placerade fäktaren.

O.10. Tävlingsformel

1. Tävlingen ska genomföras under en dag med mixad formel, d.v.s. först en pouleomgång och därefter rak direkteliminering. Om antalet lag är högst sex ska tävlingen avgöras genom att alla möter alla i en poule.

2. Första pouleomgången genomförs med 3 eller 4 lag i varje poule.

3. De 2 främsta lagen från varje poule går vidare till direkteliminering (i undantagsfall kan 3 lag gå vidare från varje poule).

4. Vid all poulefäktning gäller att antalet segrar och därefter stötindex avgör seger eller placering i poulen.

5. Rankingen inför direkteliminering baseras på placering i poulerna och lagens grundranking. Pouleettorna rankas på den övre halvan efter grundrankingen. Pouletvåorna rankas på den undre halvan efter grundrankingen. (I de fall tre lag kvalificerats från varje poule skapas tre rankinggrupper)

6. När en ranking etablerats efter pouleo mgången ska parvis lottning till platserna i tablån genomföras. Lottning sker mellan lag rankade 1 och 2 om platserna 1 och 2 i tablån, lag rankade 3 och 4 om platserna 3 och 4 i tablån osv. till alla platser är lottade.

7. Till lottningen ska alla lagkaptener kallas att närvara.

8. Det är viktigt att undvika att lag från samma poule möts igen i första direkteliminering. Om lottdragningen gett detta resultat ska man byta plats på de lottade lagen mellan den första och fjärde fjärdedelen och mellan andra och tredje fjärdedelen av tablån så att de sämst rankade lagen byter plats.

9. Mästerskapet ska genomföras så att alla lag som kvalificerat sig till 16-tablån (åttondelsfinal) ska fäkta ut om placeringarna. Det är önskvärt att arrangören gör det möjligt för lagen att fäkta ut om samtliga placeringar, dvs. även lägre än 16.

10. Lag som drar sig ur match som gäller någon av placeringarna 1-4 förlorar sin placering i tävlingen.

11. Lag som drar sig ur match som gäller placering 5 eller lägre, räknas som förlorare 45-0 av denna match och eventuella följande matcher men behåller den placering man då erhåller.

 

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link