Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Akerberg

Lag SM 2019 i Stockholm

08 NOV 2019 13:36
Här kommer information i samband med Lag SM i Fäktning i Stora Mossenhallarna den 7-8 december 2019. Tävlingen anordnas av Ängby Fäktklubb i samarbete med Svenska Fäktförbundet.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2019 13:36

Här är länken till samtliga resultat som uppdateras i realtid under tävlingen:

Here is the link to the real-time results:

LINK TO RESULTS OBS ej ännu i funktion. Nu länkad till 2018 års resultat.

Här är länken till LIVE STREAMING kanalen:

Here is the link to the LIVE STREAMING channel:

LINK TO LIVE STREAMING AND RECORDED INTERVIEWS OBS ej ännu i funktion

INBJUDAN/INVITATION

Här är länken till tävlingsinbjudan:

Here is the link to the official invitation for the tournament:

LINK TO INVITATION

Här är länken till planeringen för lördagen och söndagens tävlingar:

Planeringsschema lördagen

Planeringsschema söndagen

Tävlingklasser och tävlingssystem:

Lördagen den 7 december

1. Herrvärja, 21 lag som delas in i 7 pouler med tre lag i varje poule. Lag 1-16 från poulerna går till en framsida och övriga lag till en baksida. Ranking från poulerna görs beroende på resultat i poulerna ej enligt tidigare system med bästa ettor, tvåor etc. Därefter normal åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final. Lag 17-21 går till en baksida där man fäktar rak utslagning. Se planeringsschema ovan för uppskattade tider.

2. Herrsabel, 5 lag som fäktar en storpoule, ej DE.

3. Damflorett, 2 lag ej SM status. Ingen tävling genomförs.

Söndagen den 8 december

1. Herrflorett, 10 lag som delas in i tre pouler. Två med 3 lag och en med 4 lag. Alla lag går vidare till en 16-tablå. Ranking från poulerna görs beroende på resultat i poulerna ej enligt tidigare system med bästa ettor, tvåor etc. I 16-tablå fäktar lag 7-10 från poulerna. Därefter normal kvartsfinal, semifinal och final. Förlorade lag från 16-tablå fäktar på baksidan om placeringarna 9-10.

2. Damvärja, 10 lag som delas in i 3 pouler. En poule med 4 lag och två pouler med 3 lag. Alla lag går vidare till en 16-tablå. Ranking från poulerna görs beroende på resultat i poulerna ej enligt tidigare system med bästa ettor, tvåor etc. I 16-tablå fäktar lag 7-10 från poulerna. Därefter normal kvartsfinal, semifinal och final. Förlorade lag från 16-tablå fäktar på baksidan om placeringarna 9-10.

3. Damsabel, inga anmälda lag

Preliminär Grundranking

Grundrankingen till tävlingen baseras på 2018 års placeringar på lag SM. Lag som tillkommit rankas sist i en ordningsföljd som bestäms av fäktarnas respektive sammanlagda poäng på aktuell SvFF rankinglista för seniorer.

Länk till ranking

Skribent: Thomas Åkerberg
Epost: This is a mailto link

Välkommen till Ängby Fäktklubb

Ängby Fäktklubb håller till i Åkeshovshallen i Bromma och bedriver där fäktverksamhet sedan 1951. Klubben är en av Sveriges tio största och mest framgångsrika klubbar. Vi har två anställda tränare, Andrii Bakum och Joe Zampieri. Andrii är specialiserad på florettfäktning samt värjfäktning och Joe på sabelfäktning.

Varje termin erbjuder vi nybörjarkurser för både ungdomar och vuxna. Läs mer om det under ”Träning” här på hemsidan. Vi erbjuder även eventfäktning för företag och privata grupper, t ex vid svensexor, möhippor eller födelsedagar. Läs mer om det under ”Prova på fäktning”.

Vad är Fäktning

Filmen nedan visar de olika tre vapnen som finns i fäktning och hur de utövas. Det är en japansk film som på ett pedagogiskt sätt beskriver detta i rörliga bilder. De tre vapnen värja, florett och sabel utövas av både män och kvinnor.

Vårt Syfte

Ängby Fäktklubb erbjuder herrar och damer från sju års ålder fäktträning och -tävling på både elit- och motionsnivå. Därigenom ges varje individ en möjlighet till en positiv fysisk och psykisk utveckling i en fin gemenskap.

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: akerberg.fencing@gma...